Vliegvakanties3 redenen om op vakantie naar Turkije te gaan
vakantie turkije

3 redenen om op vakantie naar Turkije te gaan

Turkije, een droomland voor veel toeristen. Toch is nog lang niet iedere Nederlander ooit op vakantie geweest naar Turkije. Vaak vanwege onwetendheid. Te weinig kennis over het land. Niet weten wat hier te beleven valt. Is dit ook voor jou van toepassing? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Een meer veelzijdig land dan Turkije is er namelijk niet. Hier is niet alleen heel veel cultuur te snuiven, maar ook nog eens heerlijk te ontspannen van extreme luxe in één van de talrijke resorts. Kortom: mooie badplaatsen Turkije bezoeken is altijd een goed idee. Nog niet overtuigd? Dan geven we je graag drie redenen om nu nog een vakantie te boeken naar Turkije.

1.      De topper op het gebied van all inclusive hotels

Turkije staat met name bekend om de talrijke all inclusive hotels. Dit zijn vaak grote resorts inclusief animatieteam, speeltuinen, zwembaden, sportscholen, winkels, enzovoorts. Daardoor is het niet meer noodzakelijk om van het resort af te gaan. Je wordt van het vliegtuig opgehaald met een shuttlebusje en naar de plaats van bestemming gebracht en op de dag van vertrek weer teruggebracht. Voor zij die echt op zoek zijn naar een vakantie waarbij ze volop kunnen ontspannen, is dit natuurlijk uitermate geschikt. Je hoeft niet te koken en kan enkel genieten van het mooie weer en je gezin.

Bovendien heeft een resort ook voordelen op financieel vlak. Op het eerste gezicht lijkt het misschien duurder dan een ‘gewoon’ hotel, maar bedenk goed dat hier alles bij in zit. Zelfs de drankjes. Meestal ben je onder de streep goedkoper uit, dan wanneer je elke dag uit eten gaat of zelf je drankjes koopt.

2.      Fijne stranden

In Turkije vind je de meest prachtige stranden. In alle soorten en maten. Van kiezelstranden tot fijne zandstranden. Dit in combinatie met een helblauwe zee is het uitermate goed vertoeven. Helemaal met kinderen. Bij de meeste stranden wordt de zee namelijk niet al te snel te diep, waardoor het ook met kleine kinderen relatief veilig is om aan het strand te zitten. Turkije is dan ook niet voor niets een geliefde vakantiebestemming voor jonge gezinnen.

3.      Rijke cultuur

In Nederland zijn we natuurlijk enorm verwesterd. Veel van ons hebben geen enkel idee hoe een niet-Westerse cultuur eruit ziet en wat dit inhoudt. De realiteit is dat ze in Turkije heel graag willen laten zien hoe hun cultuur er precies uitziet. Bovendien kijk je hier je ogen uit in vergelijking met het moderne Europa. Kijk alleen maar naar de gebouwen in Nederland. Alles moet perfect zijn. Anders wordt het gerestaureerd. Het nadeel hiervan is dat er nog maar weinig historische gebouwen zijn. In Turkije zie je echt de historie achter de gebouwen, je ontdekt meer over hun prachtige cultuur en de rijke geschiedenis door enkel een bezoekje te brengen aan een Turkse stad. Breng zeker een bezoekje aan het kasteel van Alanya als je hier in de buurt bent. Daar kijk je echt je ogen uit.

aa
Follow us