Natuurvakanties3 tips om duurzaam te reizen!

3 tips om duurzaam te reizen!

Op vakantie gaan, dat is een periode van heerlijk relaxen en alles even loslaten. Even weg van het thuisfront, zodat je er daarna weer met volle energie tegenaan kan. Maar wanneer je dan terug thuis bent, wil je je natuurlijk ook niet schuldig voelen over die vakantie. Op vakantie gaan, laat immers altijd een voetafdruk na. Maar er zijn wel een aantal zaken die je kan doen om je vakantie wat duurzamer en milieuvriendelijker te maken!

Zo weinig mogelijk vliegen

Zo weinig mogelijk het vliegtuig nemen, dat is een van de dingen die je kan doen om duurzaam reizen mogelijk te maken. Het vliegtuig nemen is behoorlijk vervuilend voor het milieu. Je moet natuurlijk wel op je bestemming geraken, maar je kan eens een bestemming wat dichterbij nemen of een rechtstreekse vlucht nemen in plaats van over te stappen. Zo is er minder CO2-uitstoot en dat is alleen maar goed voor het milieu!

Let op je waterverbruik

Iets waar veel toeristen niet bij stilstaan wanneer ze op vakantie zijn, is het waterverbruik. Dingen waar je thuis misschien wel op let, maar waar je op vakantie niet bij nadenkt. Verspil geen onnodig water in hotelkamers door een kraan te laten lopen tijdens het poetsen van je tanden. Neem ook je eigen waterfles mee tijdens het reizen. Je vindt altijd wel ergens schoon drinkwater en zo hoef je geen flesjes water te kopen in een winkel. Gebruik handdoeken ook vaker dan 1 keer, zodat ze minder vaak gewassen moeten worden.

Kies voor een duurzame bestemming

Uiteraard zijn er bestemmingen die meer de focus leggen op duurzaam reizen dan andere. Een duurzame vakantie, dat houdt ook in dat je een bestemming kiest die duurzaam is. Kies voor een plek waar groene energie wordt gebruikt, waar er voornamelijk gewandeld, gefietst en gekampeerd wordt. Er mag natuurlijk wel wat luxe zijn, het is en blijft vakantie. Maar wanneer toch op die kleine zaken probeert te letten, draag jij automatisch je steentje mee bij aan duurzaam toerisme!

aa
Follow us