Actieve vakantiesDe 5 mooiste autoroutes ter wereld

De 5 mooiste autoroutes ter wereld

1. De Stelviopas, Italië.

Bron foto: AlleTop10Lijstjes

De Stelviopas (Passo dello Stelvio) is een van de meest bekende, zware en beruchte autoroutes van Europa. De bergpas ligt in Italië en is 2758 meter hoog. Weet je nog niet welke auto geschikt is voor deze autoroute? Onderschat de kracht van bijvoorbeeld een Fiat Punto niet. Kleine auto’s zijn dankzij het lage gewicht en compacte formaat heel geschikt om mee door de bergen te rijden. Nog een tip: de motor van je auto gaat gegarandeerd veel toeren maken in de bergen, dus zet altijd je airco uit als je een bergpas op rijdt.

2. De Atlantische weg, Noorwegen.

Bron foto: Flabber

Voor de volgende autoroute gaan we een hele andere kant op, namelijk naar Noorwegen. Hier ligt de Atlantische weg. Deze acht kilometer lange autoroute ligt tussen de plaatsen Kristiansund en Molde. De weg gaat al slingerend via bruggen over de kleine eilandjes die in zee liggen. Hoge bergen kom je tijdens deze route niet tegen, wel een adembenemend uitzicht over zee en als je geluk hebt een prachtige zonsop – of ondergang.

3. Glenwood Canyon, Verenigde Staten.

Bron foto: Wikipedia

In de Amerikaanse staat Colorado loopt de Glenwood Canyon parallel aan de wereldberoemde Grand Canyon. De autoroute die erdoorheen loopt is voor een groot deel aan beide kanten omgeven door hoge rotswanden. Vergeet niet op de weg te letten als je via deze autoroute Las Vegas probeert te bereiken, het uitzicht is overal spectaculair.   

4. Denali Highway, Verenigde Staten.

Bron foto: TravelWithAndrewandJenn

De 134-mijl lange Denali Highway verbindt Paxson met Cantwell, . Door winterse sneeuwval is de weg voor doorgaand verkeer gesloten van ongeveer oktober tot  mei, afhankelijk van het weer. Doordat een gedeelte van de autoroute uit onverhard wegdek bestaat is een goede 4×4 een aanrader. Gooit sneeuwval geen roet in het eten? Dan kun je genieten van adembenemende landschappen en genoeg mogelijkheden om te gaan vissen, jagen, vogels spotten of kanovaren. 

5. Great Ocean Road, Australië.

Bron foto: Holidaygor

De Great Ocean Road is een lange weg, lopende langs de zuidkust van Australië. De weg is meer dan 240 kilometer lang en ligt tussen de steden Torguay en Warrnambool en loopt daarmee van de oost- tot de westkant. De weg ligt in de staat Victoria. Rond 1919 begon de aanleg van de weg, welke werd uitgevoerd door soldaten die terugkwamen van de Eerste Wereldoorlog. Er werd aan de weg gebouwd tot 1932. Deze weg werd gewijd aan de slachtoffers van de oorlog en is daarmee het grootste oorlogsmonument ooit voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.

aa
Instagram
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

Follow us