CamperDe 8 leukste camperroutes
camperroute

De 8 leukste camperroutes

Op vakantie gaan met de camper is voor veel mensen een ervaring van ultieme vrijheid. Dat is het ook: je kunt gaan en staan waar je wil, onvergetelijke reizen maken door het buitenland én je hebt je slaapplaats altijd bij je. Ben jij van plan om er met de camper op uit te gaan, maar weet je nog niet waarheen? In dit artikel zetten wij de acht leukste camperroutes voor je op een rij. Vergeet trouwens niet een reisverzekering af te sluiten voor vertrek, zodat je onbezorgd op reis kunt!

Ga goed voorbereid op reis

Er kan op reis altijd iets onverwachts gebeuren. Zo kun je bijvoorbeeld ziek worden en medische zorg nodig hebben in het buitenland. Om ervoor te zorgen dat je niet voor torenhoge kosten komt te staan is een verzekering een verstandige keuze. Ga je vaker dan eenmaal per jaar op reis? Kijk dan eens naar een doorlopende reisverzekering. Hiermee ben je het jaar door verzekerd voor hulp tijdens de vakantie. Lees de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar altijd goed door zodat je precies weet wat er wel en niet wordt gedekt.

De leukste routes met de camper

Ben jij klaar om jouw droomvakantie te plannen? Hier zijn de acht leukste camperroutes:

1. Zuid-Frankrijk

Deze populaire vakantiebestemming is ideaal om met de camper te verkennen. In deze prachtige omgeving langs de Middellandse Zee kun je eindeloos veel charmante stadjes ontdekken en heb je volop zon. Het is niet voor niets een van de meest populaire vakantiebestemmingen!

2. Italië

Vooral Puglia, de hak van Italië, is een geweldige omgeving om met de camper doorheen te toeren. Geniet van de schone stranden, de mooie rotskusten en sfeervolle steden – en natuurlijk de heerlijke Italiaanse keuken!

3. Noorwegen

Voor de avontuurlijke vakantieganger is Noorwegen een ideale bestemming. De rotsen, bossen en rivieren bieden veel mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Het diverse Noorse landschap biedt je telkens weer iets nieuws.

4. Duitsland

Wat dacht je van een rondreis langs de mooiste kastelen, bergen en meren van de Duitse Alpen? Tijdens een camperreis langs de Deutsche Alpenstrasse kun je dit allemaal ontdekken. Het is volgens velen dan ook de mooiste autoroute van Duitsland.

5. Kroatië

Kroatië is ook al jarenlang een favoriete bestemming onder vakantiegangers. Vooral de Dalmatische kust is prachtig en de Kroatische eilanden vallen ook nooit tegen. Oogstrelende natuur, witte stranden en watervallen: een reis door Kroatië zul je niet snel vergeten.

6. Portugal

Tussen Porto en Lissabon vind je een ideale route om met de camper te rijden. Je komt hier langs de drie grootste steden van Portugal: Porto, Coimbra en Lissabon. De route brengt je ook langs het mooiste UNESCO Werelderfgoed in Portugal, zoals monumentale kerken met bijzondere architectuur.

7. België

Vergeet onze buren niet! De Belgische natuur is geweldig om met de camper te verkennen. In de Ardennen voel je je al snel echt in het buitenland door het groene heuvellandschap. Ook zijn er verschillende rivieren en grotten en natuurlijk de beroemde Belgische brouwerijen die het meer dan waard zijn om te bezoeken.

8. Nederland

Wie niet te ver van huis wil gaan kan in Nederland ook een prachtige camperreis maken. Wat dacht je van een camperreis door de Veluwe, of langs de Deltawerken in Zeeland? Het Hollandse landschap is ideaal voor een mooie camperreis.

 

 

 

 

 

 

aa
Follow us