StedentripDe beste bestemmingen om aan het begin van het jaar naartoe te gaan

De beste bestemmingen om aan het begin van het jaar naartoe te gaan

Het einde en het begin van het jaar is de periode van feest, familie, liefde en natuurlijk cadeau’s. Ben jij op zoek naar leuke cadeau ideeën? Dan zit je hier op de goede plek. Ieder jaar worden er enorm veel spullen gekocht voor vrienden en familie; sokken, onderbroeken, notitieboekjes en nog veel meer. Vaak zijn deze cadeau’s leuk en makkelijker, maar ze zijn slecht voor het milieu en de ontvanger vergeet snel weer dat hij de cadeau’s heeft gekregen. Als je echt wilt laten zien dat je om iemand geeft, is het belangrijk om een memorabel cadeau te geven. In dat geval ben je dus op zoek naar ervaringen. Wat zijn leuke ervaringen? Vakanties natuurlijk! In deze tekst gaan we dieper in op de beste bestemmingen om aan het begin van het jaar naartoe te gaan.

Boedapest

Een van de leukste bestemmingen in Europa door het hele jaar heen is Boedpest. Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. Dat wilt zeggen dat het een levendige stad is vol met jonge mensen, kunst, cultuur en interessante architectuur. De stad bestaat uit twee steden die aan elkaar zijn gegroeid, namelijk Boeda en Pest. De rivier de Donau is op het moment het enige wat de twee stadsdelen van elkaar scheidt. Boeda is het oude en rijkere stadsgedeelte van Boedapest. In Boeda bevindt zich onder andere het kasteel van Boedapest en het Vissersbastion. Het Vissersbastion is een van de mooiste plaatsen in Europa om nieuwjaar te vieren. Vanuit het bastion heb je namelijk een adembenemend zicht op Pest, waaronder het parlementsgebouw van Hongarije. Het andere grote voordeel van Boedapest is dat het een goedkope locatie is. Zowel vluchten als treinreizen zijn vanuit de Benelux niet duur. Daarnaast is het eten en drinken in Boedapest ook zeer goedkoop door het gebruik van de Forint.

Dublin

Sta jij ook te popelen om iemand mee te nemen op kroegentocht in Dublin? Een prachtige locatie om aan het begin van het jaar naartoe te gaan is Dublin. Het is waar dat Dublin over het algemeen een koude en natte locatie is in de winter, maar dit zou je niet tegen moeten houden! De reis naar Dublin aan het begin van het jaar is net zoals naar Boedapest zeer goedkoop. Vanuit Eindhoven Airport of Schiphol duurt de reis nog geen twee uur. Dublin is in de winter een van de schattigste bestemmingen van Europa. Zoals gewoonlijk zijn er straatartiesten, zang en acrobatiek, aanwezig in de winkelstraten van Dublin. Daarnaast is de stad prachtig versierd met sfeerverlichting. Voornamelijk in de kleine steegjes is dit adembenemend prachtig.

Parijs

Een van de leuke cadeau ideeën is een weekendje Parijs. Parijs is de stad van de liefde, de wijn en lekker eten natuurlijk. Het is altijd leuk om een weekend naar Parijs te gaan. Dit kan met je grote liefde, maar natuurlijk ook met vrienden, vriendinnen, of als gezin. Parijs heeft voor ieder wat wils. Denk aan de leuke onafhankelijke winkels in Montmartre, of het Louvre, of de schattige cafés in het centrum van Parijs. Reizen naar Parijs is in de afgelopen decennia steeds gemakkelijker geworden. De hogesnelheidstrein naar Parijs brengt je voor een kleine prijs vanaf Amsterdam, Rotterdam, Breda, Antwerpen en Brussel in no-time naar Parijs.

aa
Follow us