Zomer vakantieDe beste Duikbestemmingen op de wereld

De beste Duikbestemmingen op de wereld

Beleef een andere wereld onder water

Inmiddels kennen we allemaal wel de strandvakanties, we trekken onze strandkleding aan, stappen in onze slippers en genieten aan de mooie kustplaatsen die we inmiddels bijna kunnen dromen. Daar is niks mis mee natuurlijk maar wil je echt genieten van iets nieuws en een andere wereld beleven dan doe je dit op de beste duikbestemmingen in de wereld!

Van Bonaire tot Egypte.

Bonaire is een perfecte plek voor duikliefhebbers om eens een andere wereld te ontdekken. Dé plek is Klein Bonaire gelegen ten westen van Bonaire. Hier vind je een prachtig koraalrif en is tevens een broedplaats voor vijf verschillende zeeschildpadden, de Dikkopschildpad, Groene zeeschildpad, de Karetschildpad en de lederschildpad kunnen hier allemaal bewonderd worden. Ten Noorden van Bonaire is de Slagbaai gelegen, in dit park bevinden zich een aantal bijzondere duiklocaties. Ten zuiden vind je het prachtige Sweet Dreams gebied met grote zoutpannen en zoutpiramides. Deze omgeving wordt bewoond door een grote groep flamingo’s en staat er tevens om bekend om paars op te lichten in de tropische zon

Aan de andere kant van de wereld vinden we de Rode Zee. De beste plekken om hier te duiken zijn Marsa Alam, Safaga, El Quseir en Makadi Bay. De Rode zee biedt onderkomen voor zo’n 1200 verschillende soorten vissen waarvan een aantal alleen hier te vinden zijn en meer dan een paar honderd verschillende soorten koraal. Maar naast kleine vissen en onder water flora vinden we hier ook grote haai soorten, dolfijnen, schilpadden en roggen en nog veel meer moois! Dankzij de diversiteit dat de Rode Zee te bieden heeft is dit een waar paradijs voor iedere duiker.

De exclusieve Seychellen.

De Sychellen verdiend een extra benoeming als het gaat om de beste duikplekken in de wereld. Dit exclusieve gebied kent verschillende duiklocaties zowel land inwaarts als rondom de eilanden. De noordelijke eilanden in de Indische Oceaan bieden geweldige locaties met rotsen begroeid met zachte koralen en sponzen. Gelegen in de op stromingen vormen prachtig gekleurde koraalformaties en in de afgesloten wateren kun je vissen zoals de Napoleonvis, de Lintstaartrog en de Rif haai in hun natuurlijke omgeving bewonderen.
Als je op zoek bent naar zeldzame exotische vissoorten dan vindt je deze in de wateren van de Outer islands. Met duikdieptes van 8 tot wel 40 metere diep zwemmen hier onder andere de Afrikaanse Pygmy Angelfish en de Yellow Rubber Lipped Sweetfish rond en als je geluk hebt kun je ook de Hawkfish met zijn lange haren tegenkomen.

Hoewel duiken hier het hele jaar door mogelijk is zijn de beste periodes om de Seychellen te bezoeken tussen april-mei en oktober en november wanneer de wind uit het noordwestenkomt en de zee hierdoor kalmer is met een gemiddeld temperatuur van 29 graden.

Galapagos Eilanden en de Great barrier Reef.

Bestaande uit 13 eilanden bieden de omliggende wateren gevarieerde omstandigheden voor een onvergetelijke duikervaring. Zo vindt je hier heel veel haaien, Zeeleeuwen, schildpadden en dolfijnen. Ook zijn hier walvissen te spotten en vind je er verschillende tonijnsoorten. Naast het duiken op locaties als Gordon Rocks, Shark Point en Darwin’s Arch waar je verschillende haaien tegenkomt kun je hier ook prima snorkelen. Zie zeepaardjes van dichtbij en begeef je door het graasgebied van de zeeleguaan. Afhankelijk van wat je tijdens het duiken wilt kunnen zien hebben de wateren rondom de Galapagos Eilanden het hele jaar door veel bezienswaardigheden te bieden. Tussen december en mei zijn dit vooral schilpadden, zeeleeuwen, pinguïns en zeeleguanen. van juli tot en met december kom je het beste voor walvishaaien.

We reizen door naar Australië, even zeer als om The Opera House is het de Great Barrier Reef waar dit prachtige land om bekend staat. Heet grootste koraalrif ter wereld bestaande uit bijna 3000 losse riffen en 900 eilanden, gestrekt over een gebeid van zo’n 260 kilometer lang is dit één van de mooiste plekken op aarde om te duiken. Met een gekende verscheidenheid aan soorten koraal, vissen en schildpadden is het ook een bedreigd gebied dat sinds de inschrijving op de UNESCO Wereld erfgoedlijst de grootste bescherming geniet.

aa
Follow us