VliegvakantiesDe beste tijd om naar Griekenland te vertrekken
vakantie griekenland

De beste tijd om naar Griekenland te vertrekken

Griekenland behoort tot één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlandse toeristen. Dat is natuurlijk niet geheel zonder reden. Met haar langgerekte stranden, vriendelijke bevolking, lage prijzen in restaurants, rijke geschiedenis en mooie natuur is hier genoeg te beleven voor jong en oud. Ben jij ook van plan om dit jaar of volgend naar één van de mooie Griekse eilanden te vertrekken? Maar twijfel je nog over het wanneer? Dan vertellen we je in dit artikel graag wat meer over de perfecte tijd om naar Griekenland te vertrekken.

Prima klimaat

Allereerst is het goed om te weten dat het klimaat in Griekenland heel goed is. Vanaf april tot en met oktober kun je rekenen op aardige zonzekerheid. De temperatuur stijgt dan naar aangename temperaturen en het is al heerlijk vertoeven op de stranden of bij het zwembad. Let wel op dat het vooral in het hoogseizoen erg warm kan worden in Griekenland. Soms stijgt de temperatuur wel tot ruim boven de veertig graden. Als je niet goed tegen warmte kunt of graag veel dingen bekijkt, dan is het hoogseizoen dan ook misschien niet direct de juiste keuze. In dat geval kun je beter later in het jaar een bezoekje brengen aan dit mooie land.

Bezoek de Griekse eilanden in elk geval niet in december of januari. Dan is het ook hier erg koud en nat. Soms kan het zelfs tot nachtvorst en sneeuw komen. Bovendien zijn er vaak flinke stormen rond deze periode. Beter kun je rond de echte winter dus nog even ver van de eilanden vandaan blijven.

Laagseizoen

Gelukkig zijn er alsnog tijdens het laagseizoen genoeg goede opties. Vooral vakanties in september zijn naar Griekenland erg populair. Vaak door jonge gezinnen met kinderen die nog niet leerplichtig zijn. In september is het weer in het land namelijk nog erg goed. Vaak liggen de temperaturen nog tussen de 25 en 30 graden. Goed om lekker te zwemmen of te bakken op het strand, maar ook er lekker op uit te gaan en dingen te bekijken. Daarnaast liggen de prijzen in september beduidend lager dan in het hoogseizoen.

Wil je liever eerder dan dat op vakantie gaan? Dan zijn de maanden mei en juni uitermate geschikt. Let er dan wel op of er niet alsnog een vakantie gaande is (denk aan de meivakantie) om hogere kosten te voorkomen.

Weer verschilt per eiland

Wees je er ook van bewust dat Griekenland erg groot is en het weer dus sterk uiteen kan lopen. Ga je eilandhoppen? Dan is de kans groot dat je op het ene eiland van enorme warmte en zon geniet, terwijl het op het andere eiland erg nat en zelfs fris is. Bereid je dus op alles voor en check van tevoren goed de weersverwachtingen.

Wist je dat niet alle Griekse eilanden hetzelfde klimaat hebben? Lees je daarom van tevoren goed in en kies voor het klimaat wat jij het prettigst vindt. Ben je op zoek naar een zonovergoten vakantie in zowel het voor- als het najaar? Kies dan voor één van de Dodekanesos eilanden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Rhodos of Kos. Hier wordt het snel aangenaam. 

aa
Follow us