SpanjeDe leukste dingen om te ontdekken op Ibiza
ibiza strand

De leukste dingen om te ontdekken op Ibiza

Wanneer mensen het woord Ibiza horen, denken ze al snel aan talloze populaire clubs, bars, feestjes, alcohol en kilometers lang strand. Maar er is ook heel veel te ontdekken op Ibiza, vooral als je wat meer richting het noorden gaat. Voordat het nachtleven op Ibiza zo populair werd als dat het nu is, was Ibiza vooral een plek voor hippies om naartoe te gaan. deze sfeer zie en proef je hier nu nog steeds, en hoe meer je naar het noorden gaat, des te meer je hiervan terugziet.

Naar Ibiza toe reizen

Er zijn verschillende manieren om op Ibiza te komen, maar vrijwel de makkelijkste is door met het vliegtuig te gaan. in welk seizoen je gaat maakt eigenlijk niet uit, want het is hier vrijwel altijd aangenaam warm. Van Amsterdam naar Ibiza vliegen duurt ongeveer drie uur, dus voordat je het weet kun je al genieten van de heerlijke zon. Eenmaal daar aangekomen kun je een taxi regelen om naar je vakantieadres te gaan.

Vanaf Ibiza kun je overigens ook een aantal mooie tours of excursies boeken, bijvoorbeeld naar Formentera. Dit kan met een cruise voorzien van een bar en lunchbuffet, of een all-inclusive boottocht. Wil je liever meerdere plekken ontdekken, dan kun je ook gaan strandhoppen. Dit doe je met een boot en een paddleboard. Aan boord zijn hapjes en drankjes aanwezig. Zin om te gaan snorkelen? Boek dan een boottocht naar Cala Salada en Ses Margalides.

De mooiste plekken ontdekken

Ben je op Ibiza, dan is het zeker aan te raden naar Port de Sant Miquel te gaan. dit is een klein resort, dat met name favoriet is bij gezinnen en mensen die op zoek zijn naar wat rust. Er is een groot zandstrand te vinden met omliggende kliffen en dennenbomen, welke zorgen voor een afgeschermd strand. Ook zijn er mooie druipsteengrotten te vinden, en levert een wandeling je zeker wat mooie beelden op.

Ten zuidwesten van Ibiza ligt het kleine eiland Es Vedrà. Dit eiland is onderdeel van het Cala d’Hort natuurreservaat en is onbewoond, en ook niet te bezoeken. het schijnt dat dit één van de meest magnetische plekken van de planeet is, dat navigaties hier doordraaien en vogels er in de war raken. Moeten we de antieke overlevering geloven, dan was dit de plek van de zeemeerminnen en zeenimfen die Odysseus wilde verleiden. Daarnaast zou dit ook de plek van de Fenicische godin Tanit zijn geweest. Hierdoor wordt het eiland in verband gebracht met ufo’s, goddelijke energie en Atlantis. Dit alles zorgt ervoor dat het eiland heel wat liefhebbers van mysterieuze theorieën aantrekt.

Ben je op zoek naar het perfecte uitzicht? Klim dan zeker naar het uitzichtpunt van Torre Des Savinar. Deze uitkijktoren wordt ook wel ‘de piratentoren’ genoemd, en bevindt zich boven op een klif, recht tegenover het eiland Es Vedra. Het is niet alleen de perfecte plek om het eiland te bekijken of van de zonsondergang te genieten, maar ook om te genieten van de verschillende landschappen of gewoon om even tot rust te komen met wat lekkers. Iets verderop ligt het verlaten strand Atlantis, dat ook zeker de moeite waard is.

aa
Follow us