StedentripDe mooiste stedentrips in Europa

De mooiste stedentrips in Europa

Ondanks dat de zomer wellicht langzamerhand ten einde komt, betekent dat natuurlijk niet dat er geen mogelijkheid meer is tot een leuke trip. Voor een citytrip heb je vaak aan een vrij weekend genoeg en toch kun je ontzettend veel doen in een weekend naar een hoofdstad in Europa. In deze tekst gaan we daarom kijken bij verschillende stedentrips. Zo nemen we een kijkje bij de mooiste stedentripts van Europa en geven we natuurlijk ook aan waarom deze stedentripts vallen onder de mooiste. Daarnaast kijken we naar wat er te doen is in de stad wat maakt dat het een leuke stedentrip is.

Valencia

Wellicht een wat minder voor de hand liggende keuze is Valencia. De stad in Spanje heeft niet altijd op lijsten gestaan met mooiste steden, maar inmiddels kun je de stad niet meer overslaan wanneer je op zoek bent naar een leuke bestemming ergens in Europa. Wanneer je op zoek bent naar een stad in Europa die eigenlijk alles heeft qua cultuur, bezienswaardigheden en entertainment dan is Valencia bij uitstek een goede keuze. Zelfs de reviews van bebsy.nl zijn het eens dat Valencia een ontzettend leuke bestemming is voor een citytrip of voor langer. Nadat je een bezoek hebt gebracht aan een van de vele bezienswaardigheden kun je aanschuiven bij een van de vele eettentjes die ontzettend veel keuze hebben qua lekkernijen. Absoluut de moeite waard voor een bezoekje dus.

Praag

De hoofdstad van Tsjechie staat ook op de lijst van mooiste stedentrips van Europa. Het is namelijk ook een van de mooiste steden in Europa. Dat komt omdat het een mooi historisch centrum heeft wat zelfs geplaatst is op de Unesco Werelderfgoedlijst. In het centrum vind je een tal van prachtige gebouwen en daarnaast nog een hele hoop mogelijkheden qua horeca. Er valt dus echt genoeg te doen en te nuttigen in de hoofdstad van Tsjechie. Daarom verdient de stad ook een plek op de lijst met mooiste stedentrips van Europa.

Rome

Wanneer je zoekt naar een lijst met mooiste steden van Europa mag Rome natuurlijk niet ontbreken. Dit is echt een stad die iedereen een keer bezocht moet hebben. In de stad is nog ontzettend veel te vinden uit het Romeinse tijdperk en dat maakt de stad bij uitstek een must-see voor mensen die gek zijn op cultuur. Zo vind je in Rome bijvoorbeeld het Colosseum en het Pantheon. Al met al is de stad als het ware een groot openluchtmuseum. Een lekker ijsje in de zomer of een goede pizza mogen natuurlijk niet ontbreken als je de stad gaat bezoeken en zijn ook zeker de moeite waard.

Berlijn

Iets dichter bij huis vinden we Berlijn. De stad is makkelijk bereikbaar vanuit Nederland met verschillende vervoersmiddelen en dat maakt het een hele populaire bestemming. In Berlijn vind je een hoop overblijfselen van vroeger zoals natuurlijk een deel van de Berlijnse Muur waar maar liefst 1316 meter van is blijven staan. Er zijn een hoop monumenten en musea die te maken hebben met de tweede wereldoorlog waardoor je er ontzettend veel geschiedenis en cultuur kunt vinden. Daarnaast vind je een bruisend uitgaansleven waar je van alles kunt beleven zoals de leukste restaurantjes en cafe’s. Een echte curryworst mag natuurlijk niet ontbreken aan een bezoekje in Berlijn en door de vele straattentjes waar je een curryworst kan kopen, is het ook helemaal niet moelijk om een curryworst te vinden. In Berlijn hoef je je nooit te vervelen. Naast alle culturele uitjes zijn er namelijk ook een hele hoop winkels en winkelcentra te vinden voor alle shoppingtripjes.

Tot slot

Zoals je ziet is er dus echt een hele hoop te beleven in de aantal steden die we benoemd hebben in deze tekst. Toch zijn er nog veel meer leuke stedentrips die je kunt boeken. Neem vooral een kijkje bij de Bebsy.nl reviews voor meer ervaringen van reisaanbieders.

aa
Follow us