Zomer vakantieDe mooiste stranden van Zuid-Europa

De mooiste stranden van Zuid-Europa

Wat is voor jou de reden dat je naar Zuid-Europa op vakantie wilt? Heeft dit met het weer te maken? Heeft dit met de cultuur te maken? Heeft dit met de hoeveelheid resorts en accommodaties te maken? Heeft dit met het lekkere eten te maken? Of heeft dit met de stranden van Zuid-Europa te maken? Uiteraard is de kans ook groot dat je om méérdere redenen naar Zuid-Europa toe wilt gaan. Feit is dat de Zuid-Europese landen populair zijn. Populair zijn onder Nederlandse toeristen; jaarlijks trekken veel Nederlanders naar de Zuid-Europese landen toe. Wil jij zélf ook naar één van deze landen toe gaan? En hecht je veel waarde aan de stranden bij de vakantiebestemming? Dan kun je het beste naar één van onderstaande bestemmingen toe gaan.

Spiaggia dei Conigli – Sardinië

Enkele jaren geleden werd dit strand uitgeroepen tot het mooiste strand ter wereld. Een eretitel die volledig terecht is; dit strand is echt een lust voor het oog. Je geniet hier van wit zand, van azuurblauw water, van helder water en van water met een lekkere temperatuur. Klein detail: dit is officieel geen Europees grensgebied. Dit gebied hoort wel bij Europa, maar ligt geologisch gezien toch echt in Afrika.

Agia Triada Beach – Thessaloniki

Wil je een geschikt strand zoeken op Thessaloniki? Dan kun je hier wel even de tijd voor uittrekken. Bij deze Griekse stad vind je namelijk tal van stranden. Het mooiste strand is volgens ons Agia Triada Beach. Een niet al te groot strand, waardoor het strand relatief rustig is. In de buurt van dit strand vind je overigens meerdere luxe resorts; in die resorts geniet je echt optimaal van jouw vakantie in Griekenland.

Tip: wil je sowieso graag naar Griekenland? Kijk dan eens naar de badplaats Tsilivi op Zakynthos. Ook bij die plaats vind je prachtige stranden.

Playa de Ses Illetes – Formentera

Ga jij graag naar één van de Spaanse eilanden toe? Dan mag een bezoekje aan het eiland Formentera niet ontbreken. Dit eiland is fraai én beschikt over meerdere mooie stranden. Het mooiste strand op dit eiland is ongetwijfeld Playa de Ses Illetes. Het witte strand en het turquoise gekleurde water vormen een sublieme combinatie. Een combinatie waar je elke dag weer van kunt genieten. Net zoals van de aangename temperaturen.

aa
Follow us