BezienswaardighedenDe top kwaliteit museums van Den Haag

De top kwaliteit museums van Den Haag

Het stadsbeeld van Den Haag wordt vooral gevormd door moderne architectuur maar de stad heeft een hele lange geschiedenis en tallose waardevolle schatten uit de oudheid. Hieronder een aantal van de top kwaliteit museums die de schatten uit de oudheid voor u tentoonstellen.

1. Het Mauritshuis

Het Mauritshuis is een populiar museum in Den Haag toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In het hart van de hofstad bevindt zich de compacte, maar wereldberoemde collectie schilderijen. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parelDe Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het Puttertje van Fabritius en De Stier van Potter zijn permanent te zien in het intieme museum aan de Hofvijver.

2. Panorama Mesdag

De Mesdag Collectie in Den Haag, voorheen Museum Mesdag genoemd, herbergt al sinds 1887 een uitzonderlijke verzameling 19e-eeuwse kunst in het voormalige woonhuis van zeeschilder Hendrik Willem Mesdag en Sientje Mesdag-van Houten. Tot op de dag van vandaag behoort de collectie, met haar vele schilderijen van de Haagse School en van de Franse School van Barbizon, tot de belangrijkste in haar soort. 

3. Lauwman Automuseum

In het Louwman Museum staat ‘s-werelds oudste privécollectie automobielen. De verzameling omvat ruim tweehonderddertig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld. 

4. Gemeentemuseum Den Haag

De grootste collectie schilderijen van Piet Mondriaan ter wereld, een uitmuntende zilvercollectie, minutieus gedecoreerd Delfts Blauw en interactieve Wonderkamers in het beroemde gebouw van architect Berlage. Het Haags Gemeentemuseum is van alle tijd! 

5. Museon (voor kinderen)

Het Museon in Den Haag is een museum voor cultuur en wetenschap en wil zijn bezoekers inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. De tentoonstellingen en activiteiten gaan over de mens en onze wereld, de aarde. Je komt meer te weten over hoe de aarde is ontstaan, wanneer de dino’s leefden, hoe de eerste mensen eruit hebben gezien, waar wij onze energie vandaan halen, hoe verre volken leven en hoe mensen recht en vrede kunnen bewaren. Een leuk doe-museum!

aa
Follow us