Vakantie met kinderenEen gids voor vliegen met kinderen

Een gids voor vliegen met kinderen

Op vakantie gaan met kinderen kan een hele opgave zijn. De voorbereidingen liegen er niet om, en op de dag van vertrek spoken er allerlei vragen door je hoofd. Heb ik aan alles gedacht? Zijn alle spullen gepakt? Zijn alle hotels geboekt? Heb ik de aanbetaling van de huurauto gedaan?

Als je zeker weet dat alles in orde is wacht het vliegtuig. Een lange vlucht samen met de kinderen is niet voor iedereen weggelegd. Daarom hebben wij van TravelMango wat tips voor je klaargezet om jouw vlucht vlekkeloos te laten verlopen.

Leeftijd 0 tot 1: Code Oranje

iPad: Nutteloos
Uitrusting: Indrukwekkend
Risico’s: Volle luiers, huilen, geïrriteerde medereizigers engedoe met de fles

TRAVELMANGO zegt:

Vergeet NIET je babydraagzak mee het vliegtuig in te nemen als je gaat vliegen met de kids! Dat is namelijk de redder in nood tijdens al je wandelingen door het gangpad.

Neem een lege thermoskan mee het vliegtuig in en vul deze voor het vliegen met warm water. Vraag van tevoren wel even aan de stewardess of dit is toegestaan.  

Koop de PlaygroLoopy Links en bevestig deze aan de stoel. Hiermee voorkom je dat je tijdens de vlucht continu speelgoed van de vieze vliegtuigvloer aan het rapen bent.

Leeftijd 1 tot 3: Code Rood

iPad: Af en toe
Uitrusting: Indrukwekkend
Risico’s: Volle luiers en ongelukjes, driftbuien en de onverbiddelijke wil om rond te dwalen.

TRAVELMANGO zegt:

Zit de kleine al in het hapjes stadium? Neem dan hapjes mee die een tijdje duren om op te eten, zoals bosbessen, rozijnen of brood. 

Vlieg je alleen? Sla dan de vliegtuiglunch over en zorg ervoor dat je een eigen lunch hebt meegenomen in je handbagage. Dit om te voorkomen dat je moet jongleren met het dienblad van de vliegtuigmaaltijd.   

Neem favoriet speelgoed mee voor tijdens het vliegen. Maar onderschat niet de waarde van iets nieuws. Het raceautootje dat je gekocht hebt op de luchthaven kan voor een extra uurtje vermaak zorgen.

Vergeet niet wat reserve kleding voor jou en de kinderen mee te nemen. Niet alleen komen ze van pas als de deugniet weer heeft geknoeid, de temperatuur in het vliegtuig wil wel eens wisselen. Van warm als je aan boord stapt tot ijskoud als je opstijgt.  

Leeftijd 3 tot 5: Code Geel

iPad: Eindelijk!
Uitrusting: Handelbaar
Risico’s: Lege batterijen, knoeien en ongelukjes

TRAVELMANGO zegt:

Extra kleren zijn nog steeds belangrijk, maar nu nemen ze meer ruimte in beslag dan de kleine baby onesies. Vlieg je ’s nachts of ‘ s avonds laat? Vergeet dan de pyjama niet!

Zorg ervoor dat de Ipads vol staan met games en films die de kinderen al kennen. Nu is niet het moment om nieuwe apps te proberen of te ontdekken dat een film niet geschikt is vanwege de leeftijd.

Reisziekte kan voorkomen op deze leeftijd, en de kinderen zijn oud genoeg voor de medicijnen die hiermee gemoeid gaan.

Vlieg je alleen met meerdere kinderen, kies dan stoelen dichtbij de toiletten. Zo blijf je ten alle tijden in de buurt wanneer de één het kleine kamertje bezoekt en de ander verzonken is in zijn of haar Ipad.

Leeftijd 5+: Code Groen

iPad: Zoveel je kunt dragen, inclusief 1 voor jezelf.
Uitrusting: Schappelijk
Risico’s: Verveling, broertjes en zusjes

TRAVELMANGO zegt:

Onderschat nooit de waarde van een toilet. Oudere kinderen denken dat ze de baas zijn over hun blaas, wat lastiger is dan het lijkt. Zo kunnen ze ineens niet meer wachten op het moment dat jij het vliegtuig in wil stappen. Maak er daarom een regel van dat je om de 30-45 minuten een plaspauze inlast.

Neem draagbare accu’s mee voor tijdens het vliegen. Ze maken de handbagage wel wat zwaarder, maar zorgen ervoor dat je nooit zonder stroom komt te zitten. Cruciaal voor een vlotte vlucht.

Neem je eigen eten mee. Op deze leeftijd zijn ze oud genoeg om de vliegtuigmaaltijden af te keuren. Met eigen boterhammen, fruit en andere kleine snacks ben je de honger voor en houd je ze ook nog eens gelukkig!

aa
Follow us