VliegvakantiesGeniet van veel historie op een klein stukje grond
malta

Geniet van veel historie op een klein stukje grond

Het is alweer bijna winter. Dit kun je merken doordat in de avonden te temperaturen kunnen dalen tot wel een aantal graden onder celsius, je zonder jas niet meer uit huis kunt gaan en de auto bijna dagelijks moet krabben. De perfecte ontsnapping is dan op vakantie naar Malta met FTI. Malta is een ideale vakantiebestemming om diverse steden en dorpjes te bezoeken waar veel historie achter ligt. Zeer geschikt voor de ‘echte’ geschiedenis liefhebbers. Daarnaast kun je heerlijk relaxen aan de zeer mooie stranden en in het mooie natuurgebied. En kun je sportieve en avontuurlijke activiteiten doen, zoals snorkelen en varen. Meer weten over over Malta als vakantieland? In dit artikel lees je hier meer over.  

Een rondreis door Malta

Op het Mediterrane eiland, Malta, kun je een heleboel doen. Malta is een eilandnatie die bestaat uit twee hoofdeilanden: Malta en Gozo. Wanneer je op vakantie naar Malta gaat, kun je beide hoofdeilanden gemakkelijk bezoeken, doordat ze slechts een aantal kilometers van elkaar liggen. Afhankelijk van je reisdoel, kun je Malta met een rondreis van 7 dagen voor een groot deel al gezien hebben. Ben je op een stedentrip in Malta, dan kun je gemakkelijk van de hoofdstad naar de nabijgelegen gebieden toe rijden. Houd er hier wel rekening mee dat het vermoeiende reis kan worden, omdat je de hele dag op pad bent. Echter, de mooie plekken blijven voor altijd in je hoofd rusten. Je kunt ook het rustige gebied van Malta bezoeken, dan hebben we het over het binnenland. Hier vind je puur natuur, oranjekleurige stranden en nog veel meer. 

De geschiedenis van Malta

Wanneer je op vakantie naar Malta gaat, is het goed om te weten dat Malta één van de oudste beschavingen van menselijke beschaving en cultuur is in Europa. Malta heeft een interessante cultuur en ook een smaakvolle keuken. Na iedere bezetting in Malta, bleef bij elke plek een stukje cultuur achter. Tijdens het bezoeken van deze gebieden, zul je het ook meteen ontdekken. Het is dan ook aan te raden om de tempels in Malta te bezoeken, zoals de Hagar Qim, Mnajdra en Tarxien. In deze tempels zul je een goed beeld krijgen van de oorspronkelijke bewoners. 

Kortom, om te genieten van veel historie op een klein stukje grond, is Malta de ideale plek waar je op vakantie kunt gaan. Geniet hier van de dicht liggende steden en mooie natuur.

aa
Follow us