StedentripHoe laat je een vakantie met een grote groep slagen?

Hoe laat je een vakantie met een grote groep slagen?

Meestal reist men alleen of neemt men af en toe contact op met iemand. Alleen reizen is voor jezelf vrij rondlopen en doen wat je wilt. Je hoeft aan niemand te denken. Maar men gaat ook vaak met groepen op vakantie. Velen vinden het leuk om met vrienden of klasgenoten om te gaan. Hoewel er natuurlijk andere voorbereidingen voor reizen nodig zijn. In deze blog geven we je tips over vakantie met een groep mensen, zoals studiereizen, vrienden / familie vakanties, of reizen (werk) met een groep digital nomads.

Hotel, of toch een vakantiehuis?

Als je van plan bent om met een groep mensen op vakantie te gaan, dan heb je meestal al ervaring met soorten communicatie. Je wilt ronduit zeggen: vakantiehuizen met grote groepen zijn meer ontspannen en comfortabel.
Stel je eens voor, je zit in een hotel met een groep van zeven vrienden en verdeelt ze in twee kamers, voor de meeste groepen mensen zijn deze kamers te klein. Er is bijna geen ruimte om je spullen op te bergen en je hoeft zich geen zorgen te maken over wie in welke kamer slaapt.

Het vakantiehuis speelt een belangrijkere rol dan je denkt.

Het vakantiehuis geeft je het gevoel dat de plek echt jouw plek is voor de komende paar dagen (of langer). Je kunt winkelen, of je kunt een puinhoop achterlaten totdat je het wilt opruimen, en dan heb je meer ruimte. Er is meestal voldoende slaapruimte zodat (bijna) iedere reisgenoot voorzien is van een eigen slaapkamer. Daarnaast hebben vrijwel alle vakantiehuizen een eigen tuin, en zoms zelfs een zwembad, wat een goede keuze is om ook buiten te relaxen. In vergelijking met verdeeldheid over verschillende kamers van het hotel, geeft het vakantiehuis mensen ook een meer verenigd gevoel.
Ben je met een groep op vakantie, dan hoeven vakantiehuizen niet te veel te kosten. Veel vakantiehuizen kosten zo’n 1000-1200 euro per week, maar bieden dan plaats aan maximaal 10 personen. Je hoeft niet meer dan 200 euro per persoon per week uit te geven, je betaalt snel voor een hotel. Wanneer je een grote groepsvakantie organiseert richting Zuid-Frankrijk, dan is het aan te raden om eens kritisch naar huizen en villas te kijken. Je zult altijd wel een goede deal kunnen vinden wanneer je goed zoekt.

Maak duidelijke afspraken en zit niet op elkaars lip.

Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken. Dit kan zijn over van alles, geld is een van de belangrijkste voordelen. Als dit van te voren duidelijk is voorkom je nare ruzies. Daarnaast moet je je soms aanpassen, soms zijn dingen niet helemaal naar je zin, maar maak hier niet een al te groot ding van, je moet er maar aan wennen. Dit zijn de offers die je moet kunnen brengen als je op vakantie gaat met een groep. Daarnaast moet je in sommige opzichten ook opslitsen, zoals bijvoorbeeld op de kamers en bij sommige activiteiten. Zo zit je niet de hele dag op elkaars lip en voorkom je dat je gek van elkaar word.

aa
Follow us