StedentripHoe organiseer je een avontuurlijke vakantie?

Hoe organiseer je een avontuurlijke vakantie?

Je ziet mooie reisplannen en foto’s, en dan denk je misschien: “Hoe wil ik weer op vakantie!” Maar wat voor vakantie? Misschien een avontuurlijke en actieve vakantie? Of overleven in het wild? Of kies je voor backpacken?

Wat houdt een avontuurlijke vakantie in?

In een avontuurlijke vakantie vol avontuur ontdek je op een avontuurlijke manier de mooiste plekjes ter wereld. Bijvoorbeeld mountainbiken op de Eiffeltoren, actief kajakken in Kroatië of wandelen in de Franse Alpen.

Tijdens deze vakanties kunt u activiteiten meemaken die u normaal niet zou meemaken, omdat u hier misschien nooit eerder de gelegenheid toe heeft gehad. Je kunt de meest adembenemende en afgelegen plekken ontdekken vanuit het perspectief van vol energie en avontuurlijke geest … Is dat niet wat iedereen wil?
Tijdens dit soort vakanties mag u niet stilzitten. Vakantie gaat tenslotte over activiteiten en avonturen!

Misschien wil je je comfortzone verlaten, maar niet voor niets: verken de natuur van je bestemming op een unieke manier! Op sommige dagen is dit veel dichter dan op andere, maar dan krijg je de beste reiservaring.

Wat heb je ervoor nodig?

Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden (behalve paspoort, pinpas en tandenborstel). Hieronder zetten we de belangrijkste vereisten op een rij:
Luxe hotel, resort of bungalow? Vergeet het maar … Tijdens deze vakanties zet je je eigen tent op op de gaafste plek. Misschien verblijf je op een camping of besluit je de nacht door te brengen midden in het bos.
Daarom is het bij overnachtingen belangrijk om te zorgen voor een goede tent en bodembedekking zodat deze alle weersomstandigheden kan doorstaan. Om bij alle goede weersomstandigheden te slapen, zijn ook slaapmatten en slaapzakken voor alle verschillende weersomstandigheden nodig.
Eten in een restaurant is misschien geen optie. In plaats daarvan kun je het fornuis gebruiken en kun je zelf de lekkerste gerechten bereiden.
Ga je uit? Dan raden we je aan om mueslirepen mee te nemen. Ze zijn erg handig en voorzien je van snelle energie na een zware berg- of fietstocht.
Mogelijk moet je je eigen gegevens meenemen voor activiteiten. Denk aan een mountainbike en je eigen stevige wandelschoenen om mee te gaan klimmen. Dit voorkomt blaren en voetpijn tijdens het lopen.

Wat zijn de meest avontuurlijke vakantie acticiteiten?

  • Raften, een van de meest gekozen en avontuurlijke vakantieactiviteiten. Populair, spannend en je spendeert een avontuurlijke dag op het water.
  • Canyoning is een van de meest bekende sporten in Europa gedurende de zomer. Lekker in de natuur, op avontuur. Zowel beginners als gevorderden kunnen dit doen!
  • Kajakken is een activiteit die veel beginnende avonturiers doen. Lekker op het water in een kajak, het is een activiteit die zowel avontuurlijk als ontspannend werkt.
  • Ziplinen is voor mensen die houden van hoogte, net als een Via Ferrata. Soms heb je programmas waarbij deze 2 worden gecombineerd. Met een Via Ferrata klim je omhoog, meestal zijn dit soort activiteiten gelokaliseerd in een steengroeve.
  • Stand up paddelen mag ook zeker niet ontbreken. Hiermee sta je op een waterbord, terwijl je een peddle vasthoud. Het is een soort rechtopstaand kajakken.
  • Sandboarden is hartstikke leuk wanneer je op vakantie gaat naar een land met veel zandoppervlak. Ook weer een activiteit voor zowel beginners als gevorderden waar je een hele dag plezier aan beleeft!
  • Tot slot, de ultieme bucketlist fantasie van veel mensen, skydiven! Dit kan zowel indoor als outdoor. Indoor is veiliger, maar voor de echte waaghalsen is outdoor skydiven een absolute must!
aa
Follow us