NederlandHoe vermijd je een hoge luchtvochtigheid tijdens je vakantie

Hoe vermijd je een hoge luchtvochtigheid tijdens je vakantie

Het is tijd om een reis te boeken en je kunt niet wachten om op vakantie te gaan. Je gaat op zoek naar mooie locaties en accommodaties die ook bij je budget passen, maar er zijn veel meer zaken waar je rekening mee moet houden als je een vakantiebestemming kiest. Zo kun je bijvoorbeeld letten op het klimaat van een bepaalde locatie. Zeker als je snel klachten krijgt in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Hoe je deze plekken het beste kunt vermijden vertellen wij je in dit blog.

Een te hoge luchtvochtigheid is niet goed voor je

Hoge luchtvochtigheid klachten zijn klachten, zoals ademhalingsproblemen, verkoudheidsklachten, benauwdheid, hoesten, jeukende huid, geïrriteerde ogen, hoofdpijn en allergische reacties ontstaan. Je kunt zelfs door een te hoge luchtvochtigheid allergieën ontwikkelen! Astmapatiënten zijn enorm gevoelig voor een te hoge luchtvochtigheid en het is dus ook niet slim om een locatie te bezoeken waar een te hoge luchtvochtigheid is. Mensen die last hebben van astma hebben het meeste baat bij een iets droger klimaat en een schone lucht.

Het voorbeeld

Als voorbeeld nemen wij Kees. Kees lijdt al jaren aan Astma, maar hij wil graag naar Thailand. Het lijkt hem prachtig om de cultuur op te snuiven en mooie bezienswaardigheden te bezichtigen. Hij heeft er ook lang voor gespaard om de reis te kunnen maken. Maar er is een probleem. Indonesië heeft een zeer warm klimaat. Vooral in de maanden maart tot en met mei kan de luchtvochtigheid flink oplopen. Zeker in de stad Bangkok waar de luchtvochtigheid zelfs tot 90% kan oplopen! In deze situatie is het dus niet zo slim als Kees voor in de maand april een vakantie naar Bangkok plant. Hij kan beter in de maanden januari, februari en van juni tot en met december een vakantie boeken en dan ook het liefst naar rustige plaats waar de luchtvochtigheid niet alleen minder is, maar waar de lucht ook schoner is.

Hoe kom je erachter?

Met een beetje research op het internet kom je al een heel eind. Zo kom je meer te weten over het klimaat van de landen die je wilt bezoeken en kun je zelf weloverwogen beslissingen maken of het land of de stad die je wilt bezoeken wel mogelijk is. Zeker als je gevoelig bent voor een te hoge luchtvochtigheid of aan astma of andere longaandoeningen lijdt. Een reisbureau kan je hierin ook adviseren, want zij hebben immers kennis van de reizen en de bestemmingen die zij aanbieden.

Landen waar de luchtvochtigheid het hoogst is

We hebben al een beetje voorbereidend werk gedaan en de volgende locaties kun je het beste vermijden als je last krijgt of hebt van een te hoge luchtvochtigheid. De Amazone in Brazilië is evenals Kuala Lumpur in Maleisië een locatie waar de luchtvochtigheid enorm hoog is. Je doet er dus slim aan om deze locaties te vermijden. Evenals Cherrapunji en Kolkata in India. Waar de luchtvochtigheid ook flink kan oplopen. En zoals gezegd is het slim om een beetje research te doen of om advies in te winnen als je een bepaalde locatie wilt gaan bezoeken.

aa
Follow us