StedentripMooiste steden in de Italiaanse regio Puglia

Mooiste steden in de Italiaanse regio Puglia

Prachtige natuurgebieden én gezellige steden. Dat is toch wel de manier waarop de Italiaanse regio Puglia het beste samengevat kan worden. Deze regio stond jarenlang te boek als de armste regio van Italië, maar daar is verandering ingekomen. Met name in de afgelopen jaren is Puglia populair geworden onder toeristen. Ben je ook van plan om naar Puglia toe te gaan? Weet je waar je dan het beste voor kunt kiezen; voor een rondreis door Puglia. Tijdens deze rondreis ontdek je niet alleen de prachtige landschappen, maar ook de gezellige steden. Onder meer de onderstaande steden zijn de moeite waard.

Lecce

Lecce is één van de weinige steden die zowel historisch als hip is. Het oude centrum van de stad is erg historisch, terwijl veel andere gebieden in de stad hip aanvoelen. Ongeacht waar je in de stad bent, geniet je van de authentieke Italiaanse cultuur. Echt een stad die het bezoeken meer dan waard is.

Alberobello

In de stad Alberobello vind je ontelbaar veel trullo terug. Dit zijn witte kegelvormige huisjes welke een puntig dak hebben. Deze huisjes werden in het verleden veelvuldig gebouwd, maar zijn op veel plekken volledig verdwenen. In de stad Alberobello vind je deze huisjes echter nog in grote hoeveelheden terug. Dankzij deze huisjes is de stad Alberobello zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst opgenomen.

Cisternino

Ben je dol op kleinere steden? Dan is de stad Cisternino in de regio Puglia een aanrader. Dit is absoluut geen grote stad, maar de stad is wel onwijs gezellig. Je kunt door allerlei rustige en knusse straatjes lopen, waarin je de nodige foto’s kunt maken. Ook een ideale stad voor fotograven dus.

Bari

De hoofdstad van Puglia, Bari, mag uiteraard niet ontbreken. Je kunt één van de Bari reizen boeken, maar je kunt deze stad ook op eigen houtje ontdekken. Onder meer het historisch centrum van de stad is onwijs fraai. Ook kun je in deze stad heerlijk eten; zo wordt in de stad Bari pasta op straat gemaakt. Een pasta die je echt eens geproefd moet hebben.

aa
Follow us