EuropaOp vakantie met de camper

Op vakantie met de camper

Heb jij altijd al eens willen toeren met een camper? Op vakantie gaan met de camper is een droom van velen en deze is goed te realiseren. Of je nu zelf een camper hebt of er eentje huurt voor de gelegenheid, het is een onmisbaar avontuur voor jong en oud. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een vakantie met de camper.

Een vaste route of niet?

De luxe van een camper is dat je geheel vrij bent om te gaan en staan waar je maar wilt. Ben je een echte avonturier? Dan hoef je vooraf helemaal niets te boeken voor jouw vakantie. Ga het avontuur aan en rijd de zonsondergang tegemoet. Je kunt iedere dag zelf bepalen waar je naartoe gaat en waar je gaat overnachten.

Omdat wild kamperen niet overal is toegestaan, kan het ook juist voor veel rust zorgen om wel vooraf al een plan te hebben voor jouw campervakantie. Je kunt een aantal campingplaatsen boeken of je al goed laten inlichten over camperplaatsen. Je hebt dan ook nog altijd de vrijheid om verder te reizen, maar weet in ieder geval wel wat jouw opties zijn.

Waar gaat de reis naartoe?

Reizen met een camper kan overal, maar wat zijn nu echt goede reisbestemmingen met een camper? Het is verstandig om al wat informatie op te doen over ideale reisbestemmingen met de camper. Criteria waar je goed op moet letten zijn: de kwaliteit van de wegen, veiligheid voor parkeren en de natuur. Dit laatste is belangrijk, want hoewel een reis door de bergen een prachtig avontuur kan zijn, is niet iedere camper hier geschikt voor. Wanneer je extreem steile wegen hebt of smalle paadjes, kan dit iets té avontuurlijk zijn voor een geslaagde vakantie.

Eigenlijk kun je overal wel naartoe met een camper, maar is het belangrijk dat je goed weet welke wegen je moet nemen en welke paden je moet vermijden. Of je nu een rondreis door Scandinavië plant met een camper of Amerika gaat ontdekken vanuit jouw bus, het kan allemaal tijdens een camper vakantie.

Goede voorbereiding is het halve werk

Waar je als een echte avonturier de camper in kunt stappen en de weg op kunt gaan, is het toch belangrijk om vooraf wel het een en ander goed te regelen. Dit zijn natuurlijk de geldige visums voor de landen die je gaat bezoeken, maar denk ook aan de juiste verzekeringen. Een reisverzekering is altijd belangrijk en een goede aanvullende zorgverzekering met wereldwijde dekking is ook een echte aanrader. Zo kun je zorgeloos en verantwoord op reis.

Wat moet er standaard mee?

Het voordeel van een reis met een camper, is dat je jouw accommodatie op wielen hebt. Zo ben je onafhankelijk al reiziger. Het is dan wel verstandig om je ook goed voor te bereiden en de nodige spullen zelf meeneemt. Zo is het altijd belangrijk om drinkwater bij je te hebben. Wanneer je een lange tocht maakt, zonder enig verkooppunt, kom je niet droog te staan. Ook is het altijd slim om een extra kan benzine of diesel mee te nemen. Dit voorkomt ook spannende tochten naar de dichtstbijzijnde tankstation. Verder is het belangrijk om natuurlijk een voorraadje eten mee te nemen, opladers op zonne-energie, warme dekens en activiteiten voor onderweg.

Een roadtrip met een camper is een avontuur om nooit te vergeten. Wil je ook eens op vakantie met de camper? Maak dan gebruik van bovenstaande tips en ideeën om goed voorbereid op weg te kunnen. Maak het een vakantie om nooit meer te vergeten en geniet van de vrijheid van een camper vakantie.

aa
Follow us