EuropaOp vakantie naar Ierland

Op vakantie naar Ierland

Ontdek het prachtige Ierland!

Ierland is wellicht niet de eerste bestemming waar u aan denkt voor een stedentrip of langdurige vakantie. Dit eiland in de Atlantische Oceaan is zeker het overwegen waard! De ferry of het vliegtuig brengen u beide binnen korte tijd op de plek van bestemming. De vliegreis heeft bijvoorbeeld een duur van ongeveer 1,5 uur. Wij durven u te beloven dat zowel de natuur- als de cultuurliefhebber hier aangenaam verrast wordt.

Bestemmingen

Er zijn verschillende bestemmingen denkbaar voor een uitdagende vakantie in Ierland. Het land herbergt een grote diversiteit aan mogelijkheden. De steden Cornwall, Dublin en Cork zijn zeker de moeite waard voor de liefhebber van het leven in de stad. De ruige kuststroken zijn een verademing voor de cultuurliefhebbers. Het oosten van het land herbergt veel geschiedenis en cultuur. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis is hier veel te ontdekken over de periode 5000 jaar geleden. Natuurlijk is een rondreis door dit boeiende land ook een goede optie, waardoor je van zowel van de natuur als de steden bijvoorbeeld iets kunt meepakken.

Activiteiten

Zo divers als het land is opgebouwd, zoveel mogelijk zijn er voor activiteiten tijdens de vakantie. Ierland leent zich goed voor verkenningen te voet, op de fiets of via het water. Het land kent ook een groot aantal waterwegen, waardoor ook per boot of kajak de natuur kan worden bezocht. Verder zijn golfen, surfen en vissen voorbeelden van buitenactiviteiten, waar u heerlijk van kunt genieten tijdens de vakantie. In Ierland zijn ook verschillende bijzondere locaties te bezoeken met de auto. De kust van Noord-Ierland staat op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Er zijn verschillende autoroutes in dit gebied, waarbij de mooiste plekjes worden bezocht. Ook zijn er een aantal bekende film en televisieproducties opgenomen in de uitdagende land. De vaste kijkers vinden het vaak erg leuk om deze een keer in het echt te bezoeken!

Hoofdstad

De hoofdstad Dublin is een verassende charmante plek. De oude stad is sfeervol. Er zijn vele restaurantjes, waar u heerlijk kunt eten. Natuurlijk hoort een bezoek aan een echte Ierse pub er ook bij! U kunt de stap goed verkennen te voet, maar ook het huren van een fiets is een veel gebruikte mogelijkheid tegenwoordig. Een bezoek aan de prachtige kathedraal van de stad is de moeite waard.

Cultuur

Ierland heeft een cultuur, die al duizenden jaren meegaat. De Ieren koesteren hun tradities. Het is een vriendelijk en gastvrij volk. Het geloof is belangrijk binnen de Ierse cultuur. Veel mensen zijn erg trouw in het bezoeken van de kerk. Ook de pub heeft een centrale rol in de samenleving. In ieder dorp kun je er wel 1 vinden. Het Ierse volk geniet erg van lekker eten. Ook muziek speelt een belangrijke rol. Er zijn verschillende bekende bands en artiesten afkomstig uit dit land.

aa
Follow us