EuropaSpirituele reizen: wat is het en welke soorten zijn er?

Spirituele reizen: wat is het en welke soorten zijn er?

In een hectische tijd wanneer je druk bent met allerlei zaken ben je op zoek naar balans en rust in jezelf. Voor een vakantie zoek je wellicht iets zonder massatoerisme, maar juist met oprechte aandacht voor je eigen situatie. In dat geval kun je denken aan het maken van een spirituele reis. Dit kan op allerlei niveaus plaatsvinden en voor iedereen heeft zo’n reis een andere betekenis.

Door middel van een programma aan de hand van gesprekken kun jij de juiste bestemming voor jouw spirituele reis vinden. Hier ga je op zoek naar zingeving door onderzoek te doen naar jezelf. Dit kan zowel individueel als in een groep. In dit artikel kom je erachter wat een spirituele reis precies inhoudt, wat zo’n reis bijzonder maakt en welke bestemmingen geschikt zijn voor dit doeleinde.

Wat maakt een reis spiritueel?

Iedereen is in een bepaalde mate op zoek naar zichzelf. De één ontwikkelt zichzelf door boeken te lezen, terwijl de ander een spirituele reis maakt. Deze reis heeft voor iedereen een andere betekenis, maar is in het algemeen gericht op het dichterbij jezelf komen. De energie van een bepaalde plek kan je hierbij tot rust brengen om dit proces makkelijker te laten verlopen. Een spirituele reis berust op het idee dat er meer is dan hemel en aarde. Hoe dit zich vormgeeft, is afhankelijk van de persoon die de reis maakt.

De mens is een spiritueel wezen, onbegrensd en oneindig. Dit beïnvloedt de perceptie van dingen en hoe we het leven ervaren. Tijdens een spirituele vakantie ga je terug naar de bron, jouw levensenergie. Door het maken van een spirituele reis kun je dingen vanuit een ander perspectief bekijken, waardoor je ook beter kunt loslaten.

Waarom zou je een spirituele reis maken?

Iedereen heeft behoefte om zo veel mogelijk uit zichzelf te halen, om betekenisvol te leven en tevredenheid te ervaren. Een spirituele reis maken kan helpen om dit gevoel te bereiken. De volgende voordelen maken een spirituele reis aantrekkelijk.

1. Op zoek naar je eigen identiteit

Ten eerste kom je tijdens deze reis in een ander land met een andere cultuur en setting terecht. Deze andere omgeving confronteert je met jezelf en daagt je uit om na te denken over wat je echt wilt in het leven. De reis wordt vaak als inspirerend ervaren, omdat je uit de kaders van het dagelijks bestaan stapt. Zo kun je bewuster leven en mogelijkheden, pijnpunten en talenten ontdekken.

2. Leren loslaten

Doordat je uit het stramien van het dagelijks leven stapt op reis, ben je ook beter in staat om bepaalde zaken los te laten. Je kunt in je eigen tempo op ontspannen wijze genieten van een andere omgeving en alles wat thuis op je wacht achter je laten. Er is overigens geen druk en je hoeft nergens iets mee te doen. Uiteindelijk kun je er door een spirituele reis achter komen wat er voor jou echt toe doet en wat je beter kunt loslaten.

3. Meer levensenergie en balans

Wanneer je jezelf beter leert kennen en irrelevante zaken kunt loslaten, krijg je automatisch meer levensenergie. Je zult sneller met nieuwe ideeën komen en je kunt een natuurlijke balans verkrijgen. Dit komt doordat je weet wat voor jou belangrijk is en wat je plezier bezorgt. Zo krijg je mentaal en fysiek ontspanning, waarbij je vanuit liefde en geluk kunt leven.

4. Op reis met gelijkgestemden

Een spirituele reis kan eenzaam voelen en sommige mensen hebben behoefte om hun visie op persoonlijke groei en het leven te delen. In dat geval kun je op spirituele groepsreis gaan. Hierbij kom je in contact met mensen die net zoals jij op zoek zijn naar hun innerlijke kracht. Je kunt over dezelfde onderwerpen praten en deze mensen kunnen een ander licht op zaken werpen.

Voor wie is een spirituele reis geschikt?

Iedereen die op zoek wil naar zichzelf en zijn of haar innerlijke drijfveren en motieven kan een spirituele reis maken. Het zorgt voor nieuwe krachtbronnen in jezelf en een duidelijk beeld van wat jou inspireert. Ook wanneer je op een kruispunt staat in je leven kan een spirituele reis voor een ander perspectief zorgen. Denk hierbij aan een carrière switch of het beëindigen van een relatie. De reis opent je hart en zo ook nieuwe wegen in je leven.

Welke zeven bestemmingen zijn ideaal voor een spirituele reis?

De volgende zeven bestemmingen kunnen het begin zijn van een reis op zoek naar jezelf:

  • Egypte. Hierbij denk je uiteraard aan piramides, welke vol staan met vooruitstrevende geschriften. De Egyptenaren waren namelijk al duizenden jaren geleden in staat om planeten en sterren te begrijpen. Daarnaast waren ze verbonden met de goden. Jij kunt hier energie halen uit de mysterieuze omgeving.
  • Engeland. Dit is van nature een zeer spiritueel land door de rijke geschiedenis en de vele druïden en legendes. Ook ligt hier één van de vier energiebanen die gebruikt werden als pelgrimsroute.
  • Frankrijk. In bepaalde gebieden zijn mensen erg spiritueel georiënteerd, waarbij zij de missie hebben om verlossing en daardoor meer energie te bieden.
  • Indonesië. Hier kun je rust vinden in de natuur voor zowel je lichaam als je geest. Tevens wordt hier veel aan yoga gedaan.
  • Malta. Deze eilandengroep in de Middellandse Zee wordt ook wel de godinneneilanden genoemd. Er staan veel megalithische monumenten en overblijfselen van duizenden jaren voor Christus.
  • Marokko. Ook dit land beschikt over een rijke historie, waar je in aanraking komt met diverse geuren, kleuren en smaken. Een reis naar dit land staat dan ook in het teken van je zintuigen en nieuwe prikkels. Deze kun je ervaren door aan meditatie te doen.
  • Schotland. Evenals Engeland staat Schotland bekend om zijn legendes en mythes. Je kunt er tevens genieten van rust en ruimte in de uitgestrekte natuur. Ook hier loopt een energielijn doorheen.

Waar ga jij heen op spirituele reis?

aa
Follow us