NederlandTips voor een geweldige Pasen op de Waddeneilanden

Tips voor een geweldige Pasen op de Waddeneilanden

Zin om er even lekker op uit te gaan tijdens de paasvakantie? De Waddeneiland zijn een veel geliefde plek om de Pasen door te brengen. En niet voor niets. Je kunt er helemaal tot rust komen en je kunt er genieten van een diversiteit aan natuur. Bovendien is er genoeg te doen, voor jong en oud. Wanneer je op zoek bent naar vakantiehuizen Nederland kunnen we je een verblijf op een van de Waddeneilanden dan ook zeker aanbevelen. En met deze leuke tips weten we zeker dat je een geweldige Pasen zult beleven op de Waddeneilanden.

Het eiland ontdekken

Wanneer je een vakantiehuis met Pasen huurt op een van de mooie Waddeneilanden, dan moet je er beslist op uit om het eiland te gaan ontdekken. De paasdagen zijn daar de ideale periode voor. Er zijn heel veel verschillende wandel- en fietsroutes verkrijgbaar via de VVV’s en bezoekerscentra op de eilanden, die je brengen langs prachtige bossen, mooie uitgestrekte velden en natuurlijk ook langs de kust. Liefhebbers van vogels kijken zeker hun ogen uit, dus neem je verrekijker mee. Geen fan van wandelen? Op Terschelling wordt tijdens de paasdagen een Paastocht met een huifkar georganiseerd. Of boek een boottocht over de Wadden en bekijk het eiland van buitenaf.

Paasmarkten

Tijdens de paasdagen worden op de Waddeneilanden diverse paas- en voorjaarsmarkten georganiseerd, waar je lekker kunt rondstruinen en natuurlijk shoppen. Een leuke activiteit als je met de familie of een vriendengroep een van de grote vakantiehuizen op een eiland hebt gehuurd. Vaak is er tijdens de markten live muziek aanwezig, die een sfeervol dagje uit helemaal compleet maken. Je kunt er bovendien typische producten proeven en aanschaffen om als souvenir mee naar huis te nemen, zoals Texels schapenwol, cranberry’s van Terschelling of kaas van het eiland.

Vuurtoren beklimmen

Wanneer je verblijft op een van de Waddeneilanden, mag een bezoek aan een vuurtoren niet ontbreken. Maak er meteen een dagje van en ga lekker picknicken op het strand of lunchen in een van de gezellige strandtentjes. Vuurtoren Texel is zo’n typische rood met witte vuurtoren, die natuurlijk op de vakantiekiekjes moet komen. Via een wenteltrap kun je helemaal naar boven voor een mooi uitzicht en ondertussen leer je over de geschiedenis van de Texelse vuurtoren. Op Terschelling kun je een bezoek brengen aan de vuurtoren Brandaris, één van de oudste vuurtorens van Nederland. Omdat deze nog volledig in werking is, kun je de toren helaas niet van binnen bezichtigen, maar ook van buiten is het Rijksmonument het bewonderen waard.

aa
Follow us