Actieve vakantiesTips voor een toffe vaarvakantie!

Tips voor een toffe vaarvakantie!

Als je de gelukkige bezitter (of huurder) bent van een boot ligt de wereld voor je open. Een boot biedt je namelijk ongekende vrijheid en ontzettend veel keuze aan vakantiebestemmingen en -mogelijkheden. Kun jij desalniettemin wel wat inspiratie gebruiken? In dit artikel delen we tips voor toffe bootvakanties!

1. Zoek het vertier eens dicht(er)bij huis

Nederland heeft ontzettend veel zee, rivieren en meren om ook dichtbij huis te kunnen genieten van een vakantie met de boot. De Friese meren, de Biesbosch, Laag Holland of de Waddenzee: ons land biedt een ontzettend brede variëteit aan wateren. Perfect voor een kortere vaarvakantie of als je simpelweg geen zin hebt om vele honderden kilometers over het water af te leggen.

2. Een boot huren? Ga eens voor variatie!

Het type boot waarmee je op vaarvakantie gaat is vanzelfsprekend van grote invloed op de vakantiebeleving. Als je een boot huurt voor de vaarvakantie heb je de luxe om uit alle soorten boten te kunnen kiezen. Zo heb je luxueuze motorjachten om op een uiterst comfortabele manier lange afstanden af te leggen, ruime bungalowboten voor kortere vaartochten en een breed aanbod in zeilboten- en jachten voor het sportievere werk.

3. Verken de mooiste steden vanaf het water

Doorgaans wordt een vaarvakantie geassocieerd met natuur. Alhoewel je er tijdens een vaarvakantie ook zeker niet aan kunt ontkomen en dit bovendien totaal geen straf is, kun je met een boot ook uitstekend op stedentrip. Je zult ontdekken dat je steden op een totaal andere manier ervaart vanaf het water dan vanaf de (water)kant. Bekijk van tevoren wel even goed welk formaat boot geschikt is voor de stad naar jouw keuze.

4. Vaar met de boot naar een vakantiehuis

Heb je moeite met de keuze tussen een vaarvakantie met de boot of comfortabel vertoeven in een vakantiehuis? Veeg die keuzestress maar direct van de boottafel, want deze twee vakanties zijn namelijk perfect met elkaar te combineren. Kies voor een vakantiehuisje aan het water en vaar er zelf naartoe. Zo begint het avontuur al vanaf vertrek. Bovendien kun je de boot op de vakantiebestemming gebruiken voor dagtripjes.

aa
Follow us