MuseumsTop 10 uitjes in Amsterdam

Top 10 uitjes in Amsterdam

Wat is er toch veel te doen en te zien in Amsterdam, onze mooie hoofdstad. Om je op weg te helpen zetten we 10 leuke uitjes op een rij.

1. Artis

De dierentuin Artis wordt ook wel de stadstuin van Amsterdam genoemd. Omdat veel Amsterdammers zelf geen tuin hebben zijn abonnementen op Artis zeer geliefd bij de inwoners van Amsterdam. De historische dierentuin midden in de stad bestaat als sinds het jaar 1838. Het is een prachtige plek waar je heerlijk rond kan wandelen en naar allerlei verschillende dieren kan kijken, van giraffe tot hyena. Mocht het geen lekker weer zijn dan zijn er diverse dingen binnen te doen. Zo is er een apenhuis, een vogelhuis, een vlinderpaviljoen, een aquarium, en zelfs een microbenmuseum. Daarnaast zijn er verschillende leuke speeltuinen en restaurantjes. Artis is elke dag van het jaar geopend.

2. Amsterdam, hoofdstad van musea

Amsterdam staat internationaal bekend om zijn musea. En dat is ook niet gek. Amsterdam heeft meer als 400 musea! Teveel om allemaal op te noemen, maar enkele highlight zijn toch wel: het van Gogh museum, het rijksmuseum, en het Anne Frank huis. Hou er bij deze bekende plekken rekening mee dat het druk en toeristisch kan zijn. Kijk van te voren even op de website, daar staat aangegeven wat voor drukte er verwacht wordt. Met kinderen is het tropenmuseum en het NEMO science museum leuk om te bezoeken.

3. Het Vondelpark

Ook aan parken zijn er in Amsterdam geen tekorten. Amsterdam telt maar liefst 50 parken en recreatiegebieden! Maar het bekendste park is toch wel het Vondelpark. Bij lekker weer is het Vondelpark een uitstekende bestemming voor een uitje. Het ligt midden in de stad maar toch ben je even helemaal uit de drukte en het verkeer. Er is in het park van alles te doen. Je kan er wandelen, picknicken, er zijn restaurantjes, en 5 grote speeltuinen. Daarnaast heeft het Vondelpark een aantal bijzondere bezienswaardigheden waaronder een origineel Picasso beeld dat aan de Zuidkant van het park ligt. Het park heeft zijn eigen culturele agenda en er worden het hele jaar door dingen georganiseerd.

4. Wandelen over de grachtengordel en door de negen straatjes

Amsterdam is een prachtige stad om te voet te verkennen. De grachtengordel is heerlijk om doorheen te wandelen, en het zit vol met leuke restaurantjes, cafeetjes, en winkeltjes. Je vind er onder andere De Negen Straatjes. De Negen Straatjes is een authentiek winkelgebied vol met originele winkels, en met een echte authentieke Amsterdamse sfeer. Sla de Negen Straatjes bij een bezoek aan de grachtengordel zeker niet over. Doordat de grachtengordels in ringen om het centrum liggen kan je rustig de gordels aflopen en zo het hart van de stad verkennen zonder te verdwalen.

5. Fiets huren

Als je een stad als Amsterdam echt wilt leren kennen is een fiets het beste vervoersmiddel. Maar pas op! Amsterdam is een echte fietsstad en je zult merken dat er veel fietsverkeer is. De ervaren fietsen zal zich al fietsend door de stad meteen thuis voelen! Voor de minder ervaren fietser is het beter om op een georganiseerde fietstocht mee te gaan. Goed zichtbaar op opvallende gekleurde fietsen weet de gids de rustigere plekken op te zoeken. En je zonder gevaar door het Amsterdamse fietsverkeer heen te loodsen.

6. Verken Amsterdam te water

Je kan Amsterdam op een unieke manier beleven per boot. Vanaf het water krijg je een heel ander perspectief op de stad. Echt een aanrader! Je kan er voor kiezen om een georganiseerde tocht te doen met een rondvaartboot, of je kan zelf een kleine motorboot huren en op verkenning gaan. Voor de sportievelingen zijn er waterfietsen en kano’s te huur.

7. Brouwerij ’t IJ

Deze bijzondere brouwerij, gevestigd naast een oude windmolen, is een heerlijke plek om te bezoeken. Op de brouwerij worden verschillende soorten biologisch bier gebrouwen die je op een naastgelegen groot terras kan proeven. Brouwerij ’t IJ biedt ook rondleidingen en proeverijen aan. Maar de grootste aantrekkingskracht van de brouwerij is toch wel de echte Amsterdamse sfeer en het heerlijke Amsterdamse bier.

8. De hallen

De hallen is een oude fabriek, een oud tramdepot, die is omgetoverd tot cultureel centrum met maar liefst zeven verschillende hallen. Je vindt er onder andere de filmhallen, waar je arthouse films kan kijken, een literair café, een bibliotheek, en de foodhallen, een overdekte markt waar je ook kan eten en proeven bij allerlei foodtrucks.

9. De Albert Cuyp Markt

Er zijn veel markten in Amsterdam en elke markt heeft weer zijn eigen unieke sfeer. De Albert Cuyp is een van de bekendste van deze markten, en zeker de grootste met wel 260 kraampjes. Ook is de Albert Cuyp een oude markt, hij is begonnen in het jaar 1905 en bestaat inmiddels dus al meer als 110 jaar! Je kan er alles vinden van schoenen en tassen tot warme verse stroopwafels en haring met uitjes. De markt is elke dag open behalve op zondag en bevindt zich in de buurt De Pijp. Na het bezoek aan de Albert Cuyp markt zelf is ook de buurt zeker een verkenning waard.

10. I am Amsterdam

De letters I am Amsterdam zijn het motto van de stad. Een bezoek aan Amsterdam is dan ook niet compleet zonder een foto gemaakt het hebben bij deze letters. Je kunt ze vinden aan de achterkant van het museumplein, of op schiphol. Een derde set met letters wordt regelmatig op een andere plek neer gezet. Er bestaat zelfs een iamamsterdam facebook groep waar je de gemaakte foto neer kan zetten. De letters staan altijd op een centrale plek waar veel te doen en te zien is. Zo hebben ze in het verleden bijvoorbeeld in het Vondelpark gestaan, en op het Centraal Station. Een bezoek aan I am Amsterdam is dus een perfecte manier om een leuke plek in Amsterdam te ontdekken.

aa
Follow us