SpanjeValencia als toeristische bestemming

Valencia als toeristische bestemming

Valencia is een stad die gelokaliseerd is in het oosten van Spanje. Het is de derde grootste stad van het land, en steeds meer toeristen weten de stad te vinden. Valencia heeft ook een oppervlakte van maar liefst 134 vierkante kilometer! De stad werd opgericht in de Romeinse Tijd en is één van de rijkste, historische steden van Spanje, met ene mooie oude binnenstad. Ze heeft een lange en bewogen geschiedenis achter de rug. Jaarlijks wordt Valencia inmiddels door heel wat toeristen bezocht, vooral vanwege de combinatie van een mooie oude binnenstad en de aanwezigheid van stranden. Maar vlak ook het lekkere eten niet uit. Zo komt bijvoorbeeld paella uit Valencia.

De stad beschikt over een eigen luchthaven, waar je vanuit Amsterdam en Brussel naartoe kan vliegen. Ook met de wagen reizen elk jaar veel vakantiegangers naar de stad Valencia, dat aan de Middellandse Zee gelegen is. Nu is Valencia nog niet zo populair als Barcelona of Madrid, maar de belangstelling voor de Sinaasappelstad groeit.

Bezienswaardigheden in Valencia

Valencia heeft een zeer diepe geschiedenis. Daarom zijn er vele interessante en historische gebouwen, monumenten en culturele plaatsen om te bezoeken. Ook is deze stad de thuishaven van de Spaanse kunst en wetenschappen, met haar beroemde galerijen, tentoonstellingen, IMAX theater, operahuis en veel meer! Er zijn geen grenzen aan de bezienswaardigheden en de schatten die elke bezoeker van Valencia te wachten staan. Valencia is een waar genot om te bezoeken. De stad neemt dan ook een belangrijke plaats in als het gaat over de Spaanse en de Europese geschiedenis.

Stranden

De stranden van de Middellandse Zee behoren tot de mooiste stranden in de wereld, en Valencia is geen uitzondering op deze regel. De kust van Valencia is bezaaid met prachtige stranden, van Noord naar Zuid. Als je op zoek bent naar een gezellig dagje uit, is een rit langs de schilderachtige kust van deze regio een mogelijkheid. De stad Benidorm is niet ver van Valencia gelegen. Ze ligt aan de kust van Valencia en is een grote toeristische bestemming. Uiteraard zijn er nog vele andere plaatsen om te bezoeken tijdens een leuk dagje weg langs de Valenciaanse kust. Natuurlijk kan je er ook gewoon genieten van de heerlijke, warme zon. Dit is natuurlijk één van de belangrijkste redenen waarom deze stad jaarlijks zoveel vakantiegangers over de vloer krijgt: de beroemde stranden, in combinatie met het schitterende weer. Bekijk een overzicht van Hotels in en pakketreizen naar Valencia

Kathedraal de Valencia

De Kathedraal de Valencia is een prachtig oud gebouw dat in de oude wijk van de stad gelegen is. Haar architectonische structuur doet denken aan de vroegere structuur van Valencia. Het is een stad dat beïnvloed werd door het Romeinse Rijk en de Moorse Tijd, maar ze bezit ook een christelijke invloed. Als je een bezoek brengt aan de kathedraal, dan zie je een glimp van de bewaarde geschiedenis van Valencia.

Nova Tabarca

Vanuit Valencia kan je naar het kleine eiland Nova Tabarca varen. Dit eiland is ongeveer vijf kilometer van de kust van Valencia gelegen. Lang geleden was Nova Tabarca het paradijs voor vele piraten, maar nu is dit een populaire, toeristische bestemming. In de 18e eeuw zorgde koning Carlos III ervoor dat er voormalige krijgsgevangenen konden wonen. Als je naar Nova Tabarca vaart, zal je historische overblijfselen van meerdere monumenten op dit kleine eiland zien, zoals een fort dat uit de achttiende eeuw dateert, of een kerk in barokstijl.

La Lonja de la Seda

La Lonja de la Seda is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Valencia. Het gebouw werd geconstrueerd in een gotische stijl, maar het vertoont ook zaken van de renaissance periode. Sinds 1996 staat La Lonja de la Seda op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Festivals

Eén van de belangrijkste hoogtepunten van Valencia zijn haar festivals, waarvan de meesten tijdens de zomermaanden doorgaan. Het meest bekende festival van Valencia is Festival Las Fallas, hetgeen exact 19 dagen duurt. Meer dan 100 000 Spanjaarden bezoeken jaarlijks Festival Las Fallas. Het is dan ook één van de meest spectaculaire festivals ter wereld.

Een verblijf in Valencia

De stad Valencia heeft vele accommodaties beschikbaar, waar je kan verblijven voor een leuke reis. Voor elk budget is er wel iets te vinden. Afhankelijk van hetgeen je wenst en wat je wilt uitgeven, zal je er iets naar je zin vinden. Wel moet je er rekening mee houden dat je meer zal betalen als je accommodatie dichter bij de Middellandse Zee gelegen is. Als je budget dit niet toelaat, zal je dus even moeten wandelen om van je verblijfsplaats naar het strand te gaan. Eens je een verblijf gevonden hebt, kan je ontspannend achterover leunen en genieten van een heerlijke paella. De Spaanse keuken is gewoonweg genieten geblazen!

aa
Follow us