Actieve vakantiesVeilige bestemmingen voor vrouwelijke soloreizigers

Veilige bestemmingen voor vrouwelijke soloreizigers

Ik heb eerder artikelen geschreven over solo reistips voor vrouwen en waarom elke vrouw er alleen op uit zou moeten gaan, maar er wordt mij vaak gevraagd: “Waar is het veilig voor vrouwen om alleen te reizen?”

IJsland

Ook al klinkt de IJslandse bijnaam “The Land of Fire & Ice” intimiderend, solo reizen is hier comfortabel en gemakkelijk. De stad Reykjavik staat bekend om zijn muziekscene en nachtleven, dus het is geen probleem om de lokale bevolking en medereizigers te ontmoeten.

Er zijn talloze redenen om IJsland te bezoeken, maar het is haar natuurlijke schoonheid die de show steelt. Ga mee op een tour en snorkel of duik in de Silfra Fissure en wandel over een gletsjer. En mis een bad in de prachtige Blue Lagoon niet!

Zwitserland

Van de adembenemende uitzichten op de bergen, weiden op weiden met prachtige wilde bloemen en de achtergronden van de rivier de Rhône, Zwitserland is een van de meest pittoreske landen.

Als je in de winter Zwitserland bezoekt, zijn de Zwitserse Alpen en Interlaken een must. Als je de hele dag naar prachtige architectuur wilt kijken, krijgt Bern een eervolle vermelding omdat hij zo mooi is.

Genève was een van mijn favoriete plekken tijdens mijn recente zomer in Europa – met toegang tot de oever van het meer, de jet d’eau, Parc de la Grange en meer, het is de perfecte plek om ondergedompeld te worden in de Zwitserse cultuur.

Nieuw-Zeeland

Avontuur wacht in de gletsjers, stranden en fjorden van Nieuw-Zeeland. In Nieuw-Zeeland kom je enkele van de mooiste landschappen ter wereld tegen. Als je me niet gelooft, vraag het dan aan een vrouwelijke reisblogger, Young Adventuress.

Ze vond het zo leuk om hier alleen te reizen dat ze er haar nieuwe thuis van maakte!

Australië

Australië is de thuisbasis van enkele van de meest uiteenlopende dieren in het wild en landschappen ter wereld, en het was de bestemming van mijn allereerste solo-reis naar het buitenland! Ik verkende The Outback en Uluru, reed met de Ghan Train en wandelde door Kata Tjuta en de Valley of the Winds.

Je moet ook de grotere steden Sydney, Melbourne en de prachtige Gold Coast verkennen, maar beperk jezelf niet – huur een auto en ga op pad.

Canada

Bijna overal waar je komt in Canada; je wordt omringd door multiculturalisme en enkele van de meest adembenemende landschappen die je ogen ooit hebben gezien. Canadezen hebben de reputatie de vriendelijkste mensen ter wereld te zijn en als je hier alleen reist, zul je zien waarom!

Ierland

Ierland staat misschien niet bekend om het geweldige weer, maar het Emerald Isle is een plaats van geluk en bier. Ga lekker zitten in een lokale pub, speel een voetbalwedstrijd of ga naar het platteland voor een ongelooflijke Ierse ervaring.

aa
Follow us