AmerikaVerover New York met kinderen

Verover New York met kinderen

New York met kinderen, maar weet je nog niet wat de grote stad allemaal te bieden heeft? TravelMango helpt je om wegwijs te worden in de stad die nooit slaapt. We hebben namelijk een aantal handige tips voor je op een rij gezet. 

New York is een stad die je normaal associeert met een vakantiebestemming voor hippe jeugd, stelletjes of avonturiers. Maar dat is New York niet alleen! Het kwam voor ons als een leuke verrassing om te ontdekken hoe een heel andere kant van de stad perfect geschikt is voor de kleinste bezoekers.

Het ooit zo grote, onbekende New York is nu de thuisbasis van vele jonge gezinnen, wat de stad heeft gemaakt tot een prachtige bestemming voor kinderen van alle leeftijden.

Van A naar B in New York

Maak gebruik van de metro! Koop een Metrocard met $10 of $20 tegoed en download vantevoren een metro kaart op je telefoon. Op deze manier is verdwalen in New York onmogelijk. 

Neem een niet al te zware, inklapbare buggy of een draagzak mee als je van plan bent om metrostations te gebruiken zonder liften.

Vergeet de taxi’s in New York, de meesten zijn namelijk niet voorzien van een kinderzitje. Bovendien crossen ze graag door de straten, wat de veiligheid ook niet ten goede komt.

Waar te overnachten in New York met kinderen

Probeer via Airbnb op zoek te gaan naar een eigen plekje, bij voorkeur met een keuken en aparte slaapkamers.

Verblijf je het liefst in of rond Manhattan in een hotel, dan raden wij je het Homewood Suites by Hilton New York/Midtown Manhattan/Times Square-Zuid aan. Dit hotel is een beetje groter dan de meeste hotels en beschikt over kamers met een keuken.

Times Square is ook een veel genoemde verblijfplaats want het is op loopafstand van Central Park en 5th Avenue, maar het is ook erg druk en vol met mensen, dag en nacht, zeven dagen per week.

Voor een rustiger verblijf, zouden wij voor de wijken Chelsea, Tribeca, Brooklyn, het Financial District of de Upper East en Upper West Sides kiezen.

8 gratis (of goedkope) to-do tips in New York met kinderen

Voor één van de duurste steden ter wereld, zijn er een heleboel dingen gratis en voor niets te bezoeken met de kinderen.

      1.  Governors Island

Deze oase van rust in Upper New York Bay is vrij om te verkennen, de veerboot er naartoe zijn de enige kosten voor je dagje uit.

Stap op de veerboot van Lower Manhattan en Brooklyn en vergeet niet een lekkere picknick lunch mee te nemen. Dan ben je klaar voor de ontdekkingsreis door Governors Island. Naast verschillende kunstwerken, waaronder een reusachtige boomhut, geniet je van het prachtige uitzicht op Manhattan en Brooklyn.

  1. Musea

Sommige musea in New York, zoals het Metropolitan Museum of Art, hanteren een “voorgestelde donatie” voor de toegang, maar je kunt eigenlijk betalen wat je wilt.

Enkele voorbeelden van de wat kleinere gratis musea zijn, het Bronx Museum of the Arts of the American Folk Art Museum. Alle belangrijke musea en gallerijen in New York hebben gratis dagen of uren (meestal elke vrijdagmiddag en – avond).

  1. Speeltuinen

New York weet van wanten als het om speeltuinen gaat. Voor New Yorkers is de stad namelijk hun speeltuin. Bijna om iedere hoek vind je, meestal omheind, een speeltuin compleet met rubberen tegels onder de speeltoestellen.

Daarnaast hebben alle grote parken een speeltuin met badkamer, waaronder Central Park. Een aantal van de beste speeltuinen zijn:

De Moira Ann Smith Speeltuin in Madison Square Park
Het Washington Market Park
De Hudson River Park Pier 51 Speeltuin
De oude speeltuin buiten het Metropolitan Museum of Art

  1. De High Line 

De oude verhoogde metrolijn die midden door Chelsea loopt werd een aantal jaren geleden omgebouwd tot een prachtige boulevard met een geweldig uitzicht over de stad en street art in de wijk. De boulevard zelf staat vol met prachige planten en sculpturen. In de zomermaanden worden er veel activiteiten voor kinderen georganiseerd.

  1. De veerboot van Staten Island

Waarom urenlang in de rij gaan staan en betalen voor toegang tot het Vrijheidsbeeld wanneer je haar perfect kunt zien voor niks vanaf de veerboot van Staten Island?

  1. Central Park

Central Park is beroemd voor een reden – het is absoluut mooi in elk seizoen, en een plek waar je gemakkelijk met de kinderen kunt vertoeven.

Terwijl een bezoek aan het Central Park Zoo geld kost, zijn de meeste andere dingen vrij om te ontdekken, zoals de Alice in Wonderland beeldhouwkunst, Kasteel Belvedere en de Bethesda fontein met de getalenteerde straatmuzikanten op het Bethesda Terras.

  1. De Brooklyn Bridge

Maak een wandeling over de Brooklyn Bridge en beland in de wijk Dumbo voor de dag.

De omgeving rondom de Brooklyn Bridge heeft verschillende speeltuinen direct aan het water, groene gazons voor  de kinderen om naar hartelust rond te rennen en niet te vergeten de prachtige draaimolen Jane’s Carousel.

  1. Coney Island

Pak de trein naar Coney Island voor een doldwaze rit in een achtbaan van het Luna pretpark.

Het Luna pretpark heeft meer dan één achtbaan die geschikt zijn voor de snelheidsduivel van het gezin. Daarnaast vind je er nog tal van andere attracties die een dagje Coney Island compleet maken. Van zweefmolen tot wildwaterbaan, hier is genoeg te beleven! 

aa
Follow us