StedentripVoordelen van alleen op vakantie gaan.

Voordelen van alleen op vakantie gaan.

Ontdek nieuwe plekken, ga op avontuur. Door te reizen beseffen we hoe fijn, en ook belangrijk het is om meer van de wereld te zien in plaats van alleen maar op dezelfde plek te wonen. Nu kun je ervoor kiezen om met je beste vriend of alleen te reizen. Alleen reizen heeft veel voordelen, en dit is iets dat je minstens één keer moet doen.

Het blijft je uitdagen.

Reizen naar onbekende bestemmingen zal je uitdagen om in moeilijke tijden op jezelf te leren vertrouwen. In moeilijke tijden praten we niet negatief. Integendeel. Als je deze prachtige wereld wilt ontdekken en naar een vreemde nieuwe plek wilt gaan, moet je uit je comfortzone stappen.

Jouw vakantie, jouw route.

Als je alleen reist, kun je zelf kiezen. Je kiest je eigen route route, bepaalt hoe lang je ergens blijft en wat je volgende bestemming is. Als je met andere mensen reist, moet je een compromis sluiten om iedereen tevreden te houden. Als je er ergens van genoot, en dan een dag bleef? Het is geweldig om aan niemand te hoeven denken.

Je maakt nieuwe vrienden.

Als je alleen reist, kun je gemakkelijker contact maken met de lokale bevolking en andere reizigers. De lokale bevolking is meer geïnteresseerd in het verhaal van een persoon die alleen reist. Als je mensen wilt ontmoeten en met de lokale bevolking wilt praten, reis alsjeblieft alleen.

Je kunt alleen aan jezelf denken.

Wanneer je alleen reist dan betekent dit ook dat je aan niemand hoeft te denken. Je kunt ervoor kiezen om je budget gemakkelijker onder controle te houden. Je kunt beslissen wanneer je wat en wanneer gaat eten en hoe je je eigen tijd indeelt. Dit bespaart je veel geld en creëert kansen voor extra uitstapjes en activiteiten

Je kent jezelf beter na de reis.

Je bent al meerdere keren “op reis” geweest, maar nu heb je een keuze gemaakt: ik reis alleen. Het ticket naar Sri Lanka is volgeboekt en je bevindt je ineens aan de andere kant van de wereld, ver van je comfortzone. Als je alleen reist, dan kom je voor een lastige keuze te staan, je angst moeten overwinnen en volledig uit je comfortzone komen. Alleen op deze manier kun je jezelf begrijpen en je ware kwaliteiten ontdekken. Als je alleen op jezelf hoeft te vertrouwen, besef je hoe belangrijk het is om te luisteren en je instinct te volgen.

Alleen reizen geeft zelfvertrouwen.

Als je alleen reist, kom je voor “moeilijke” beslissingen te staan. Dit kan ook een luxeprobleem zijn en je kunt niet kiezen wat je vervolgens wilt doen. Onthoud: neem met heel je hart je eigen beslissingen en keuzes. Na deze reis zul je vaak een heel ander persoon zijn als dat je op reis ging. Het doet iets met je, in positeve zin. Het lijkt soms leuker om met een groep op vakantie te gaan, maar alleen op vakantie gaan kan je een hoop goeds brengen voor de rest van je leven.

aa
Follow us