SpanjeWaarom Ibiza zo populair is

Waarom Ibiza zo populair is

Ibiza is sinds een aantal jaren heel bekend om zijn typische Spaanse sfeer én tegelijkertijd als bruisend uitgangsoord. Een zomervakantie in Ibiza is dan ook relax én feest met elkaar gecombineerd. Ibiza is populair bij jongeren. Je vindt er talloze bars en discotheken. Buiten het seizoen is het er rustiger en komen er bezoekers van andere leeftijdsklassen: ouderen en jonge gezinnen met kinderen bijvoorbeeld. Dé grootste troef is uiteraard het weer in Ibiza. Maar wat mag je precies verwachten en wat is nu de beste tijd om naar Ibiza op vakantie te gaan? En wat heeft Ibiza nog zoal te bieden? In dit artikel lees je er meer over.

Ibiza, typisch mediterraan klimaat

Ibiza heeft een uitgesproken middellandse zeeklimaat. De winters zijn zeer zacht en de zomers zijn hot maar draaglijk. ’s Winters heb je dagtemperaturen van 15°C, in het hoogseizoen mag je een zalige warmte van 27°C verwachten. Het weer op Ibiza is toch wel iets milder dan het gemiddelde weer in Spanje. De watertemperatuur in juli en augustus is hier zomaar eventjes 27 tot 28°C. In juli is de regenval het minst. Het is bijna droog, met een gemiddelde neerslag van 3 mm! Dit zalige klimaat betekent dan ook: strandvakantie, lekker eten, uitgaan en zalig niks doen. En tussendoor kun je ook wel eventjes het eiland bezoeken en daarna terug… feesten. Want daar kennen de Spanjaarden wel wat van. Er is altijd wel een gelegenheid om fiësta te houden. Na een nacht uitgaan bekom je op het strand onder een palmboom en hou je… siësta.

Wanneer bezoek je Ibiza het best?

Eigenlijk is de beste reistijd voor Ibiza van mei tot oktober. Dat maakt Ibiza ook zo populair. Een zeer grote periode van het jaar is het er gewoon zalig vertoeven. In mei komt het zomerseizoen pas goed op gang en is het nog niet te druk. Juli en augustus zijn dé maanden waarin Ibiza massa’s jongeren verwelkomt. Na de drukke maanden juli en augustus wordt het terug kalmer. Ibiza biedt aan iedereen wel iets, jong of oud, actief of minder actief. Het hele seizoen door zijn er voldoende activiteiten, heerlijke restaurants en typische bars waar je de Spaanse keuken kunt proeven.

Waarom is Ibiza zo populair?

Wie toch niet echt van feesten houdt, hoeft zeker niet weg te blijven uit Ibiza. Het heeft heel wat moois te bieden. Ibiza stad is een oude stad met heel wat bezienswaardigheden. Een gedeelte van de stad is zelfs tot Unesco-erfgoed uitgeroepen. Ibiza heeft ook wel een hippie-kantje. Dit is een overblijfsel van de eerste toeristen die op Ibiza aankwamen in de jaren ’70 van vorige eeuw. Je bezoekt er bijvoorbeeld de hippie-markt en de hippie-grot van Es Vedra. In de bergen van Ibiza vind je bossen waar je heerlijk kan wandelen. De uitzichten die je krijgt, zijn spectaculair. En je vindt op Ibiza afgelegen plekjes en kleine strandjes. Ibiza biedt ook alle mogelijkheden voor shoppen en regelmatig zijn er muziekfestivals. Cultuur en natuur… op Ibiza combineer je het naar hartenlust!

aa
Follow us