DuitslandWeekendje weg: het Oktoberfest in München

Weekendje weg: het Oktoberfest in München

Beieren werd door Lonely Planet benoemd tot top-reisbestemming in 2016. Bayern is volgens Lonely Planet namelijk het “modelvoorbeeld” onder de 16 Duitse staten. De prachtige regio is gezegend met de Alpen, wijngaarden, de Romantische Strasse, kastelen en heerlijke specialiteiten. Ook zijn hier bijzondere overblijfselen uit het nazi-tijdperk te vinden. Tijdens een bezoek aan Beieren brengt u natuurlijk ook een bezoek aan het prachtige München. München is de rijkste stad van Duitsland met prachtige musea, tuinen, paleizen en last but not least: het grootste bier- en volksfeest ter wereld. Het ligt slechts op zo’n 7 uur rijden vanuit Nederland.

Oktoberfest München

Het grootste bier- en volksfeest ter wereld vindt ieder jaar plaats. 3 oktober is een nationale feestdag is in Duitsland, duurt het festival dit jaar zeventien in plaats van zestien dagen. Het Oktoberfest in Munchen is het grootste bierfestival ter wereld, dat jaarlijks bezocht wordt door zo’n 6 miljoen mensen. Het volksfeest vindt plaats op de Wiesn en kent een rijke geschiedenis. Het feest draait om cultuur en traditie. Duitsers, maar ook alle internationale bezoekers kleden zich in Lederhosen of Dirndl.

De Wiesn

De Wiesn (weide) is gratis toegankelijk. Op dit Oktoberfeest-terrein staan veertien grote (tot 10.000 zitplaatsen!) en twintig kleine biertenten, die gerund worden door families uit München. Ook vind je er een wijntent, ’s werelds grooste kermis, allerlei kraampjes en biergartens. Beroemd (berucht) is ook de Kotzhügel (kotsheuvel) achter de Hofbräu-Festzelt. Op het Oktoberfest-terrein wordt bier geschonken van de zes grote bierbrouwerijen in München, die voor het Oktoberfest speciaal bier, genaamd Märzen, brouwen. Deze brouwerijen zijn: Paulaner, Hofbräu, Augustiner, Löwenbrau, Hacker Pschorr en Spaten-Franziskanerbräu. De prijs voor een Maβ (literpul) bier en welk Oktoberfestbier het beste is, wordt door ‘Wiesnkenners’ ieder jaar weer opnieuw bediscussieerd.

aa
Follow us