NederlandWeekendje weg in Nederland

Weekendje weg in Nederland

Een weekendje weg in Nederland? Nederland kent vele mooie plekjes, prachtige natuurgebieden en interessante steden. Ook bijvoorbeeld de Waddeneilanden en de Veluwe zijn erg in trek bij mensen die op zoek zijn naar een leuke plek voor een weekendje Nederland. Daarnaast kan je ook een leuke stedentrip in Nederland maken en dit combineren met bijvoorbeeld een dagje strand of wandelen of fietsen in de natuur. Nederland, een ideaal vakantieland voor een dagje uit of weekendje weg.

De Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn een goeie optie voor een weekendje weg Nederland last minute. Je ziet de zee overal en de tocht met de boot van het vaste land naar een van de waddeneilanden is al een uitje op zich.

Texel beschikt over 30 km aan strand, dus voor strandliefhebbers is een weekendje weg naar Texel ideaal. Als het in de zomer lekker weer is kan je hier heerlijk zonnen en zwemmen, maar ook in de winter kan je hier terecht voor een wandeling over het strand en een warme kop chocomelk bij een van de vele strandtenten. Texel staat ook bekend om de dorpjes. Zo heb je toeristische dorpjes als Den Burg en De Koog, hier vind je ook de meeste hotels en restaurants. Daarnaast zijn er ook echt oude dorpjes, zoals Oudeschild waar je in de haven een heerlijk visje kunt eten. Een ander oud dorpje is Oosterend, dit staat bekend als het mooiste dorpje van Friesland. In de zomer wordt hier om de week een rommelmarkt gehouden. Terschelling heeft een heel lang strand. Net als Texel heeft Terschelling een strand van ongeveer 30 kilometer lang. Terschelling heeft mooie fietsroutes door de natuur, dus de fietsen van thuis meenemen of fiets huren bij een van de vele verhuurders is zeker aan te raden. Een bezoek aan het wrakkenmuseum is een leuk uitje. Hier liggen allemaal wrakken tentoongesteld. Natuurreservaat de Boschplaat wisselt hoge duinen en zandvlaktes af met moerassen en bos. Hier kan je doorheen fietsen of kan je meegaan met de huifkartocht van Terpstra. Vlieland staat er bekend om dat er geen bezoekers met voertuigen op het eiland mogen. Alleen de mensen die er wonen en werken mogen een auto hebben op Vlieland, de bezoekers kunnen gaan fietsen of gebruik maken van de bus of de taxi. Verder is er niet veel te doen op Vlieland. Echter kan je bij een bezoek aan Texel of Terschelling wel een dagje gaan fietsen of wandelen op Vlieland. Dan heb je dat Waddeneiland ook eens gezien.

De Veluwe

De Veluwe staat bekend als een heel mooi natuurgebied. Het landschap is afwisselend, zo heb je er heidevelden, bossen en duinachtige gebieden. Op de Veluwe kan je dus heerlijk genieten, want je kan een stuk gaan wandelen of fietsen door een van de vele natuurgebieden. Op de Veluwe vind je gebieden waaronder Nationaal Park de Hoge Veluwe, Kroondomein Het Loo, Radio Kootwijk en Nationaal Park Veluwezoom. Je kan er terecht in verschillende Hotels, natuurhuisjes en campings. Kortom voor ieder wat wils. Verder liggen er in en rondom het Veluwe gebied, steden als Arnhem, Zwolle, Apeldoorn en Ede.

Brabant

Een weekendje weg naar Brabant, dat kan best wel eens een leuk weekend worden. In steden als Eindhoven, ‘S-Hertogenbosch, Tilburg, Breda en Helmond. Hier kan je winkelen, eten en drinken en wat betreft kunst en cultuur is er ook genoeg te bekijken. Op de Veluwe heb je natuurlijk mooie natuurgebieden, maar wat te denken van het Nationaal park de Loonse en Drunense duinen. Hier kan je lekker fietsen en wandelen door het zandachtige landschap. Als je dan toch in Brabant bent is het overwegen van een bezoek aan attractiepark de Efteling het zeker waard. Voor jong en oud is dit een leuke dagbesteding.

Limburg

Zeg je Limburg dan denk je al snel aan Maastricht. De hoofdstad van Limburg staat bekend om de gezellig sfeer, historische gebouwen en markten. Bij Designer outlet Roermond vind je de meest bekend internationale designermerken als, Nike, Armani, Gucci etc. Een bezoek aan het drielandenpunt maakt je weekend in Limburg helemaal af.

aa
Follow us