Zomer vakantieZó maak je eindelijk jouw droomvakantie

Zó maak je eindelijk jouw droomvakantie

Een droomvakantie, iedereen heeft ze wel. Meestal zijn ze ver, langdurig en brengen veel kosten met zich mee. Hierdoor worden vaak droomvakanties onnodig lang uitgesteld óf worden zelfs nooit gemaakt. Heb jij ook nog een specifieke vakantie waar je van droomt om die te maken? Stel deze dan niet langer uit. We zeggen zeker niet dat je morgen al op het vliegtuig moet stappen, maar je kunt in ieder geval al beginnen met het maken van stappen. Als je daar namelijk eenmaal mee begint, dan verlies je deze droomvakantie niet uit het oog. Wij geven je in deze blog een aantal tips voor het waarmaken van deze droomvakantie.

Wat wil ik nu echt?

De eerste stap is vast te stellen waar je naartoe wilt én voor hoe lang. Denk nog even niet aan tijd of budget. Bedenk je alleen: wat wil ik nu echt? Is dat twee weken naar de Verenigde Staten of twee maanden naar Bali? Zijn er ook nog graag dingen die je daar wilt doen, zoals een excursie naar Curaçao? Schrijf het allemaal op, zodat je het niet uit het oog verliest. Vertel anderen eventueel over je droomvakantie. Zij kunnen jou motiveren tot het maken van deze reis.

Tijd en budget

We begrijpen dat je niet zomaar al je werk kunt laten vallen en op het eerste beste vliegtuig kunt stappen. Maar waarschijnlijk heb je nog een flink aantal werkjaren in het vooruitzicht, dus je zult toch ergens de tijd moeten zoeken. Zorg van tevoren dat je jouw verlofuren niet verspilt aan onnodige dagjes weg en spaar ze goed op. Wil je een lange reis maken? Wees dan niet bang en ga eens in gesprek met je werkgever. Wellicht wil hij of zij graag met jou meedenken over de mogelijkheden.

En als het op geld aankomt: start met sparen. Het excuus dat je niet kunt sparen, daar zit je alleen jezelf mee in de weg. Zorg dat je vandaag al begint met bijvoorbeeld een vast bedrag per maand opzij te zetten. Zet het op je spaarrekening, of maak het over naar iemand die je vertrouwt en niet het geld naar je overmaakt wanneer je graag nieuwe schoenen wilt kopen. Bekijk eventueel waar je dagelijks kosten kunt besparen, bijvoorbeeld door in een andere winkel boodschappen te doen of een goedkoper abonnement af te sluiten. Heb je een flink bedrag nodig? Trek de stoute schoenen aan en zet een crowdfunding op. Zeker als jij bijvoorbeeld vrijwilligerswerk wilt gaan doen, zijn er wellicht mensen die jou willen helpen met het realiseren van deze reis.

Neem je droomvakantie serieus

Is het werkelijk zo simpel? Eigenlijk wel. Door jezelf en deze droom serieus te nemen, krijg je er vertrouwen in. Dat gaat al een groot verschil maken in het waarmaken van deze droom.

Dus, waar wacht je op? Begin vandaag nog met je lijstje en wie weet sta jij over een paar maanden op je droombestemming. Is het jouw droom om een vakantie te maken naar het mooie Curaçao? Er zijn genoeg websites die je kunnen adviseren over Curaçao trips.

aa
Follow us