Zomer vakantie5 redenen om op vakantie te gaan in Tanzania

5 redenen om op vakantie te gaan in Tanzania

Voorbereiding van de reis op Tanzania

Voordat je op vakantie kunt gaan is een geldig paspoort nodig, met minimaal 2 lege visum pagina’s. Een visum vraag je aan bij de ambassade van Tanzania in Den Haag of wanneer je aankomt in Tanzania, alhoewel het een stuk meer rust kan geven wanneer je op de heenweg alle papieren al compleet hebt. Het toeristenvisum is namelijk 90 dagen geldig, dus er is genoeg tijd om binnen deze tijd op vakantie te gaan.

1. Big Five

Wanneer je ervan houd om een avontuurlijke vakantie mee te maken is een vakantie in Tanzania een uitstekende keuze. Er zijn een hoop safari Tanzania parken waar de Big Five rondloopt. Dit zijn de: leeuw, olifant, neushoorn en luipaard. Het mooie in deze natuurparken, is dat de parken vaak beschikken over grote open vlaktes, waardoor de dieren snel te spotten zijn.

2. Ngorongoro Krater

Wanneer je op vakantie gaat in Tanzania mag een stop langs de Ngorongoro Krater niet ontbreken. Het gebied is uiterst spectaculair om op safari te gaan, omdat de wilde dieren hier in een relatief kleine omgeving leven. Daarnaast is het de grootste intacte vulkanische krater in de wereld en is het uitzicht vanaf de rand van de krater zeer spectaculair. Net als in de natuurparken heb je hier kans om hier de Big Five te spotten en veel andere wilde dieren. Bij een safari rijd je in een 4×4 truck met open dak, waardoor je oog in oog staat met de dieren.

3. Mount Kilimanjaro

Op nummer 3 staat de: Berg Kilimanjaro. Het is een van de bekendste plekken in Afrika en het is de hoogste vrijstaande berg op aarde, en tevens het hoogste punt in heel Afrika! Ondanks dat de berg bijna op de evenaar ligt. is er het hele jaar door sneeuw en ijs te vinden op de top. Het beklimmen van de Kilimanjaro kan via vijf verschillende routes; De Marangu Route, Machame Route, Rongai Route, Lemosho Route en de Mweka Route. Het is wel belangrijk met een Tanzania specialist te gaan om dit zo makkelijk mogelijk te maken! Alle routes eindigen bij de Uhuru Peak waar je op sommige dagen honderden kilometers ver kunt kijken. Je hebt voor het beklimmen van de berg geen speciale vaardigheden nodig, wel is een goede conditie vereist. Als je de kans krijgt om deze berg te beklimmen is dit een avontuur die je nooit meer zult vergeten.

4. De bevolking van Tanzania

Naast de schitterende natuur in Tanzania, heeft het land een stuk meer te bieden. Het land heeft namelijk meer dan: 35.000.000 inwoners! Het is zeker een aanrader om verschillende stammen te ontmoeten, zodat je een beter beeld krijgt van de bevolking die er rondloopt. De grootste stammen in Tanzania zijn: Sukuma, Nyamwezi, Haya, Nyakyusa en Chagga met allemaal meer dan 1.000.000 leden. De taal die ze spreken in Tanzania is: Swahili, net als in Kenia. Deze taal wordt ook onderwezen op het lager onderwijs. Al wordt er in het parlement en bij officiële gelegenheden vaak in het engels gesproken. Veel stammen in Tanzania hebben ook een eigen taal. 

5. Eiland Zanzibar

Op het eiland Zanzibar kun je prachtig snorkelen, duiken en zwemmen. Dit eiland is voor veel bezoekers een paradijs. Daarnaast kun je op het eiland ook op verkenning door de straatjes van de historische Stone Town. In kleine stadjes zoals Tukuyu kun je s’avonds ook in een lokale bar een biertje drinken en een praatje maken met de lokale bewoners.

Afsluiting

Naast de 5 redenen die hierboven staan vermeld, zijn er nog een hele hoop andere redenen om een vakantie te boeken in het prachtige Tanzania. Veel plezier alvast!

aa
Follow us