KamperenKamperen met een voortent of een luifel? De voor- en nadelen op een rij!

Kamperen met een voortent of een luifel? De voor- en nadelen op een rij!

Als je gaat kamperen met de caravan leveren zowel een voortent als een luifel een aangename bijdrage aan het kampeerplezier- en comfort. Maar, welke van de twee past nou het best bij jou? In dit artikel lees je alle voor- en nadelen van deze twee ‘doeken’.

1. De voortent

Uit onderzoek blijkt dat mensen tegenwoordig vaker, maar korter, op kampeervakantie gaan. Dit kampeergedrag is niet erg praktisch te combineren met een voortent caravan. Toch heeft de voortent ook een aantal voordelen.

Een voortent:

  • is degelijk
  • beschermt perfect tegen wind en regen
  • zorgt de hele dag voor schaduw
  • vergroot de leefruimte aanzienlijk

Je hebt met een voortent dus altijd een droge plek om te koken, te eten en je spullen op te bergen. Hierdoor is kamperen bij minder goed weer nog steeds comfortabel. Voor kampeerders die graag weken achter elkaar op dezelfde camping blijven (of zelfs overwinteren), is een voortent dan ook een goede investering. Wie liever meerdere campings per week bezoekt of flexibel wil zijn, zal waarschijnlijk niet telkens een voortent willen opbouwen en afbreken. Al bestaan er ook lichtgewicht voortenten die relatief snel opgezet zijn.

2. De luifel

De luifel is nog altijd een veel gezien kampeeraccessoire op campings. Die populariteit komt niet uit de lucht vallen.

Een voortent:

  • is degelijk
  • beschermt perfect tegen wind en regen
  • zorgt de hele dag voor schaduw
  • vergroot de leefruimte aanzienlijk

Met een luifel heb je altijd een aangenaam schaduwplekje bij je caravan en tevens beschutting tegen lichte regen – hoeveel hangt af van het type luifel. Luifels zijn er in allerlei uitvoering. Sommige bestaan enkel uit doek, anderen zijn te verkrijgen met zijwanden of hebben zelfs ingebouwde al dan niet getinte ramen. Uiteraard loont het om te investeren in een luifel die gemaakt is van kwalitatief hoogwaardige materialen. Aangezien een luifel relatief licht is, kan deze bij harde windstoten en fikse regenbuien losschieten. Om schade te voorkomen is het daarom raadzaam om de luifel af te breken als er echt slecht weer op komst is.

aa
Follow us