Winter vakantie9 voordelen om je vakantie te boeken met een reisbureau

9 voordelen om je vakantie te boeken met een reisbureau

Stel je volgend scenario even eens voor: je struint het internet op eigen houtje af, op zoek naar een ultieme vakantie en boekt je droombestemming. Maar wanneer je aankomt, heb je pas in de gaten dat het orkaanseizoen is gestart. Om die onaangename verrassing te vermijden, kan je beter beroep doen op een reisbureau dat je op voorhand informeert over de toestand ter plaatse voordat je vertrekt en je adviseert. Het prijskaartje mag dan wel een beetje duurder zijn, maar als je rekening gaat houden met de kosten van je tijd bespaar je ook heel wat tobberij. Een vakantie boeken via een reisbureau is en blijft de beste manier om er op uit te trekken. We zetten 9 voordelen even op een rijtje.

Zijn reisbureaus vintage of niet?

Laten we een kat een kat noemen. Vuistdikke reisgidsen en eindeloze telefonische oproepen behoren al een tijdje tot het verleden. En dan hebben we het nog niet over de eindeloze wachtrijen in het reisbureau. Rond de eeuwwisseling vond je bij wijze van spreken op elke straathoek nog een reisbureau, maar dat aantal is drastisch teruggelopen. Het reisbureau leek helemaal vintage te zijn, maar het tegenovergestelde is eerder waar. De jongste jaren zien we een ommekeer omdat steeds meer mensen hun reis opnieuw willen laten regelen door vakmensen, die het organiseren van trips professioneel uitvoeren. Zeker in tijden van corona hebben reisbureaus bij eventuele repatriëring meermaals hun nut bewezen.

9 redenen om bij een reisbureau langs te gaan

  • 1. Reisbureaus zoeken voor je naar optimale mogelijkheden

Het nut van een reisbureau kan je niet in één handomdraai wegmoffelen. De mensen achter de balie bieden dag-in dag-uit niets anders dan reisliefhebbers een totaaloverzicht aan van de vakantiebestemming die ze voor ogen hebben. Zij zijn in staat om de vakantie opties die je op internet vindt, te filteren volgens persoonlijke behoeften. Op die manier kunnen ze hun eigen voorstellen naar voor schuiven waar je als reisliefhebber nooit zelf was opgekomen. Zo bekijken ze met argusogen of je reisplannen ook haalbaar zijn. Heel Nieuw-Zeeland in 3 weken doorkruisen? Vergeet het!

  • 2. Reisbureaus voorkomen addertjes onder het gras

Soms lijken reisaanbiedingen die je op het internet vindt, veel te mooi om waar te zijn. Gegarandeerd zitten hier addertjes onder het gras. Reisbureaus delen hun ervaringen en waarschuwen waar je moet opletten. Een reispromotie in de winter naar Mallorca voor 189 euro voor een week? Verwacht niet dat je tijdens de jaarwisseling op het strand kunt zonnebaden.

  • 3. Reisadvies om het maximum uit je reis te halen

Wie op voorhand uitgebreid wil worden geadviseerd over exquise restaurants of onmisbare daguitstappen op de vakantiebestemming, ontvangt voldoende info in het reisbureau. Voldoende reisverhalen van eerdere ervaringen geven je nuttige hints.

  • 4. Repatriëring tijdens het COVID-19 tijdperk

Hoewel door de vaccinaties een einde aan de tunnel in zicht is, zal het pas in het voorjaar van 2022 (wellicht) opnieuw mogelijk zijn zonder zorgen naar andere landen te reizen. Ook buiten Europa. Maar wat staat je te wachten als je tijdens je vakantie een corona uitbraak is en het vakantieland waar je bent de deuren helemaal sluit. Individuele reizigers zitten duidelijk in de problemen bij eventuele repatriëring. Gelukkig hoef je niet op je eigen te zijn aangewezen bij een opstoot van coronabesmetting in het land waar je verblijft. Wie een reispakket op een reisbureau heeft geboekt, kan op beide oren slapen. De reisorganisator staat immers in voor mogelijke repatriëring. Dit zorgt toch voor een heel belangrijk vangnet indien er op je vakantiebestemming onvoorziene maatregelen worden genomen.

  • 5. Bescherming bij mogelijk faillissement

Het klinkt misschien bizar als je van plan bent om op reis te gaan en te denken aan een mogelijk faillissement. Maar zeg nooit nooit. Schoolvoorbeeld was in 2019 toen Neckermann bankroet werd verklaard. Gelukkig bestaat er het Garantiefonds. Op financieel vlak loop je geen financiële averij op als je boekt via een reisbureau. Zij hebben bovendien een netwerk met hotels, luchtvaartmaatschappijen en dergelijke. Wanneer je zelf boekt via internet, heb je die bescherming niet en ben je vaak je centen kwijt.

  • 6. Een reisbureau neemt de hele organisatie uit handen

Eénmaal wanneer je je reis hebt geboekt, zal je in bepaalde gevallen nog aan extra dingen moeten denken. Denk maar aan een visum of verplichte inentingen als je afreist naar een exotisch land. Of wanneer je in je hotel een glutenvrij dieet wil? Een reisbureau kan al die beslommeringen helemaal uit handen nemen.

  • 7. Helpen plannen volgens je budget

Wie reist volgens een bepaald budget, kan aan het reisbureau vragen wat de mogelijkheden zijn. Je geeft de prijs op wat je voorziet om op reis te gaan en het reisbureau overloopt de verschillende mogelijkheden wat binnen je opgegeven bedrag past. Op die manier treedt het reisbureau als een soort boekhouder op.

  • 8. Veiligheid is een topprioriteit

Veiligheid met hoofdletter ‘V’ staat bij reisbureaus sowieso voorop. Zij weten als geen ander waar het veilig is in deze wereld en waar je best niet naartoe reist. Ze stellen je gerust als je twijfels zou hebben. Daarnaast fungeert een reisbureau ook vaak als veiligheidsadviseur. Zij geven gratis tips waar je moet opletten om geen gevaar te lopen tijdens je reis.

  • 9. De toegevoegde waarde van een reisbureau

Misschien heb je je ooit afgevraagd waarom reizigers in een luxe resort of safaritent naast je champagne drinken en dat jij dat niet krijgt. Negen kansen op de tien hebben ze die meerwaarde geregeld met een reisbureau zonder dat je daar zelf weet van hebt. Een ander voorbeeld. Heel veel reisbureaus weten precies wanneer de beste periode is om een vakantiebestemming aan te doen en de grote drukte te vermijden. Zo geniet je niet alleen van een leuke vakantie, maar in de meeste gevallen profiteer je eveneens van een voordelige prijs met honderden euro’s korting omdat je buiten het seizoen een vakantie hebt geboekt.

aa
Follow us